Comisia Europeana a amenintat ieri ca va da in judecata Austria, Irlanda si Italia, deoarece au fixat preturi minime la tigari, ca masura de descurajare a fumatului, in loc sa utilizeze instrumentul fiscal de marire a accizelor, relateaza Reuters. Br
Comisia Europeana a amenintat ieri ca va da in judecata Austria, Irlanda si Italia, deoarece au fixat preturi minime la tigari, ca masura de descurajare a fumatului, in loc sa utilizeze instrumentul fiscal de marire a accizelor, relateaza Reuters. Bratul executiv al UE a anuntat ca va sustine pe deplin eforturile statelor membre pentru combaterea folosirii tutunului, insa fixarea de preturi minime la tigari este incompatibila cu legislatia UE si trebuie eliminata. "Pentru reducerea consumului de tutun, Comisia recomanda majorarea accizelor la tigari", se spune intr-un comunicat al Comisiei. Cele trei tari au o perioada de 2 luni in care pot raspunde. In cazul in care acestea nu satisfac cerintele Comisiei, aceasta ar putea sa le dea in judecata la Curtea Europeana de Justitie, care le poate amenda. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.