„Live Earth", evenimentul de sensibilizare a opiniei publice in legatura cu pericolul reprezentat de incalzirea globala, incepe pe 7 iulie si va stringe 150 de artisti de top. Romania se va alatura miscarii.

Se va concerta timp de 24 de ore, in importante orase ale lumii, in fata unui public mondial estimat la doua miliarde de persoane. Madonna, Genesis, UB40, Black Eyed Peas, Bon Jovi, Police, Snoop Dogg, Reamonn, Linkin Park, Sasha vor cinta la New York, Tokyo, Shanghai, Rio de Janeiro, Londra, Johannesburg, Sydney si Hamburg. Cele mai recente confirmari au venit din partea managementului artistilor Shakira si Enrique Iglesias, care vor urca pe scena germana.

Romania se va alatura miscarii, prin „Un concert pentru o lume mai curata", care va fi organizat la Bucuresti, la Romexpo, de Fun Time Production. Pe 7 iulie, de la ora 10.00, „Live Earth" va fi urmarit in direct, pe ecranul de 80 de metri patrati, amplasat in incinta parcarii C din Complexul Romexpo. Pe scena amplasata vor concerta Phoenix, Iris, Holograf, Directia 5, Compact si Voltaj. A doua zi, de la ora 20.00, Robert Plant&The Strange Sensation vor sustine un concert de 90 de minute. Fostul component al legendarei Led Zeppelin va veni in aceeasi zi, cu un avion particular. Plant a mai fost in Romania in 1998, cind a cintat la Polivalenta alaturi de fostul coleg de trupa, Jimmy Page. Pretul unui bilet valabil pentru ambele zile este de 75 de lei, respectiv 125 de lei. Organizatorii se asteapta la un public de 10.000 de oameni.

„Prin «Live Earth» ne propunem sa declansam o miscare globala de combatere a incalzirii globale", declara Kevin Wall, producator si fondator al evenimentului alaturi de vicepresedintele american Al Gore.

Mai multe poze din concertele lui Robert Plant, pe www.cotidianul.ro/select