Aproape o treime dintre tinerii care navigheaza pe internet spun ca au fost hartuiti.


Raportul "Cyberbullying and Online Teens" arata ca cele mai comune forme de atac online asupra adolescentilor sunt reprezentate de publicarea adres
Aproape o treime dintre tinerii care navigheaza pe internet spun ca au fost hartuiti.


Raportul "Cyberbullying and Online Teens" arata ca cele mai comune forme de atac online asupra adolescentilor sunt reprezentate de publicarea adresei de e-mail sau a mesajelor electronice ale unei persoane care nu doreste acest lucru (15%), raspandirea unor informatii false despre o persoana(13%), trimiterea de mesaje amenintatoare sau agresive (13%) sau publicarea fotografiilor fara acord (6%).

32% dintre adolescenti au experimentat cel putin una dintre aceste forme de agresiune. Dar cifrele se ridica la 38 de procente in randul fetelor si la 39% in randul utilizatorilor de retele sociale ca Myspace sau Facebook.


VARSTA. Unul din opt adolescenti a raspuns ca a primit un mesaj agresiv sau chiar de amenintare via e-mail sau instant messaging. Potrivit studiului, adolescentii cu varste mai mari au raportat mai multe abuzuri decat cei mici. Adica 9% dintre respondentii de 12 pana la 14 ani au declarat ca au primit mesaje amenintatoare. Proportia celor abuzati online atinge 16% pentru categoria de varsta 15-17 ani. Utilizatorii activi de internet, cei care au creat continut pentru web, bloguri sau au postat fotografii personale pe o pagina web au raportat mai multe agresiuni online. Proportia este de 39% pentru acestia din urma, fata de 32% pentru utilizatorii obisnuiti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.