Un oficial de la Washington a declarat pentru postul de televiziune ABC ca situatia este asemanatoare cu cea dinaintea atentatelor devastatoare din 11 septembrie 2001.
Contactat pentru a comenta posibila amenintare terorista, secretarul pentru securitate interna, Michael Chertoff, a declarat ca nu detine nici o dovada clara potrivit careia Statele Unite vor fi tinta unui atac.
Desi autoritatile americane nu vorbesc despre existenta acestui raport, oficialii germani au anuntat public faptul ca SUA ar putea fi tinta unui atac terorist de proportii in aceasta vara, comparand si ei situatia cu evenimentele premergatoare atentatelor din 11 septembrie 2001. Pe de alta parte, ABC a relatat ieri ca oficialii americani au primit, in urma cu doua saptamani, informatii care avertizau in legatura cu atacuri teroriste la Glasgow si Praga, impotriva infrastructurii unui aeroport sau a unui avion. Aceste avertismente nu au fost comunicate, insa, autoritatilor din Scotia, care au spus, la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu au primit nici un fel de informatii potrivit carora aeroportul din Glasgow ar putea fi o tinta. (M.B.)