Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca l-a actionat in judecata pe procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, pentru abuz in serviciu. Liderul conservatorilor a reluat ieri,
Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca l-a actionat in judecata pe procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, pentru abuz in serviciu. Liderul conservatorilor a reluat ieri,
intr-o conferinta de presa, tema actionarii in judecata a procurorului general anticoruptie, prima data facand acest anunt la sfarsitul lunii aprilie a acestui an. Ca si in urma cu trei luni, Voiculescu a amintit acuzele pe care i le aduce procurorului-sef al DNA: abuz in serviciu si politie politica, pentru ca "si-a permis" sa ceara Serviciului Roman de Informatii interceptarea telefoanelor familiei sale, fara sa existe o baza legala pentru acest demers.
Voiculescu a invocat o scrisoare pe care seful DNA ar fi trimis-o prim-adjunctului directorului SRI, Florian Coldea. Liderul conservatorilor a precizat insa ca o comisie parlamentara care a investigat aceasta situatie nu a reusit sa obtina de la SRI confirmarea actiunii lui Morar si i-a sugerat sa il dea in judecata pe seful DNA. "Daniel Morar a semnat o scrisoare catre Coldea, in care spunea ca doreste telefoanele, adresele, contactele - politie politica cu alte cuvinte - legate de familia mea. Am considerat si consider ca daca eu nu iau atitudine ferma - ca parlamentar, ca senator - abuzurile vor continua si, cred eu, abuzurile nu fac casa buna cu democratia", a spus liderul conservator, citat de Mediafax.
A cerut verificarea averii lui Macovei
Tot ieri, presedintele Partidului Conservator a anuntat ca formatiunea pe care o conduce a cerut verificarea averii fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei. "Doamna Macovei nu si-a depus declaratia de avere in momentul in care si-a parasit postul. Noi am cautat-o pe site si la minister si nu am gasit-o si - cum traim intr-o tara a suspiciunilor - noi consideram ca daca nu a depus-o are ceva de ascuns", a declarat Voiculescu. Totodata el a amintit ca depunerea declaratiei de avere este obligatorie, potrivit legii. "Sigur ca avem unele suspiciuni in legatura cu cumpararea unui teren in Paradisul Verde - pe care l-am gasit, ne-am lamurit - dar eu spun ca organele de ancheta sunt cele care trebuie sa isi faca datoria, chiar daca vorbim de un exponent al Justitiei romanesti, chiar daca vorbim despre fostul ministru de Justitie, chiar daca vorbim de un exponent al societatii civile", a spus liderul PC. In luna mai, Dan Voiculescu a cerut ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, cercetarea averii Monicai Macovei, deoarece ar fi existat indicii privind dobandirea ilicita a unor bunuri. Ulterior, Monica Macovei a sustinut ca Ministerul Justitiei genereaza un "atac politic mincinos" la adresa sa, prin stergerea declaratiei de avere de pe pagina web a institutiei.
Invinuit in dosarul "Loteria"
Atacurile lui Dan Voiculescu la adresa Monicai Macovei si a lui Daniel Morar s-au intensificat in primavara acestui an, cand in presa au aparut mai multe informatii conform carora liderul PC ar fi implicat in procesul de spalare de bani si evaziune fiscala in care este invinuit un alt lider conservator, fostul vicepremier George Copos. Procurorii anticoruptie i-au prezentat in aprilie liderului PC invinuirile aduse in dosarul privind spalarea unei parti din suma de peste un milion de euro pe care a obtinut-o fostul vicepremier George Copos in dosarul "Loteria". Alaturi de Voiculescu a fost audiata de procurorii anticoruptie si fiica sa, Camelia. Concret, anchetatorii sustin ca parte din suma de peste un milion de euro obtinuta "ilicit" de George Copos, prin vanzarea catre compania Loteria a 38 de spatii comerciale din Cluj, a fost spalata prin transferul banilor in conturile personale ale invinuitilor Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, precum si ale societatii Grivco SA, transmite NewsIn. Liderul PC a declarat intr-o conferinta de presa din aprilie sustinuta in ziua cand DNA a confirmat oficial existenta dosarului, ca este vorba de o ancheta politica, instrumentata la ordinul presedintelui Traian Basescu si a amenintat cu "scandalul secolului". "Atat Traian Basescu, cat e el de presedinte, cat si Monica Macovei, cat e ea de iubita la Bruxelles, cat si Daniel Morar, marele procuror, instrumentul celor doi, nu au nici o sansa in ce ma priveste", a spus liderul PC, dupa care i-a somat pe cei mentionati "sa-i lase familia in pace". "Va fi scandalul secolului, daca politia politica va continua", ameninta atunci Dan Voiculescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin