Sase romani si-au pierdut viata intr-un tragic accident rutier, iar alte trei au fost grav ranite, ieri dimineata, dupa ce microbuzul in care calatoreau s-a rasturnat pe o autostrada din apropiere de Roma. Tragedia, produsa in jurul orei 8:00 dimi
Sase romani si-au pierdut viata intr-un tragic accident rutier, iar alte trei au fost grav ranite, ieri dimineata, dupa ce microbuzul in care calatoreau s-a rasturnat pe o autostrada din apropiere de Roma. Tragedia, produsa in jurul orei 8:00 dimineata, a blocat traficul rutier in zona pentru cateva ore. Cauza accidentului este, potrivit informatiilor transmise de autoritatile italiene celor romane, pierderea controlului autovehiculului, inmatriculat la Bacau, cu numarul BC - 01 - YUB.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, Ilie Banica, a confirmat ca toate victimele accidentului rutier produs in Italia sunt cetateni romani, dupa ce in cursul zilei de ieri au fost vehiculate tot felul de informatii contradictorii cu privire la nationalitatea pasagerilor din microbuz. Ilie Banica a precizat, de asemenea, ca in incident au murit patru barbati si doua femei, iar alte trei persoane sunt internate in stare grava la spitale din Roma. Oficialul MAE a mai declarat ca politia italiana a constatat ca soferul microbuzului, care transporta cei noua pasageri romani, a pierdut controlul masinii. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al MAE a mai spus ca din informatiile furnizate de autoritatile italiene, conditiile meteo si de trafic din zona, la ora evenimentului rutier, erau normale. Pana la inchiderea editiei, autoritatile italiene nu stabilisera identitatea victimelor.
Kilometrul 539 cu ghinion
Potrivit datelor sosite de la Politia Rutiera Italiana, in jurul orei locale 6:45 (7:45, ora Romaniei), un microbuz Mercedes inmatriculat in Romania, care transporta noua persoane, s-a rasturnat la kilometrul 539 al Autostrazii 1 Roma - Florenta. Ilie Banica a precizat ca Ministerul Roman de Externe cunoaste identitatea victimelor si ca ele urmeaza sa fie comunicate Ministerului de Interne care va informa, la randul sau, familiile. "Pana in momentul in care familiile vor fi informate, persoanele care doresc sa afle detalii despre posibile rude implicate in acest tragic accident se pot adresa in scris Directiei Relatii Consulare", a spus oficialul MAE.
Cursa ilegala?
Initial, autoritatile italiene care au cercetat cazul au luat in calcul doua ipoteze, ca posibile cauze ale accidentului: explozia unui pneu sau faptul ca soferul a adormit la volan. Un reprezentant al Politiei Rutiere din Roma a explicat, citat de Antena 3: "nu stim prea multe, dar am aflat intre timp ca este vorba de un singur autoturism, un singur autoturism a fost implicat in incident. Soferul auto este roman, dar nu stim mai multe pentru ca patrulele sunt inca la fata locului. Ranitii au fost dusi la spital cu elicopterul pentru ca erau in stare foarte grava". Accidentul s-a produs pe autostrada A1, pe sensul dinspre Roma spre Florenta, la 15 kilometri distanta de capitala italiana. Potrivit Rompres, surse din politia bacauana au declarat ca autovehiculul implicat in accident, in care au murit sase romani, "figureaza pe numele unei firme a carei adresa nu exista in realitate". In prezent, politistii bacauani efectueaza cercetari pentru a-l identifica pe proprietarul microbuzului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.