Persoanele condamnate pentru infractiuni prevazute de legea pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor nu vor putea fi fondatori de companii, potrivit unei ordonante pentru modificarea legii societatilor comerciale. Ordonanta, a


Persoanele condamnate pentru infractiuni prevazute de legea pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor nu vor putea fi fondatori de companii, potrivit unei ordonante pentru modificarea legii societatilor comerciale. Ordonanta, aprobata joi de Guvern, a fost publicata vineri in Monitorul Oficial. Cadrul legal existent stabileste anumite interdictii pentru persoanele condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita. De asemenea, persoanele condamnate pentru infractiuni prevazute de legea privind procedura insolventei nu pot fi membri fondatori ai unei companii. Precedentul act normativ pentru modificarea legii societatilor comerciale a intrat in vigoare la finele anului trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.