Al doilea pilot al lui Ferrari si-a depasit coechipierul dupa intrarea la boxe si a cistigat Grand Prix-ul de Formula 1 de la Magny-Cours. Degeaba s-a rugat Fernando Alonso sa ploua pe durata Marelui Premiu de Formula 1 al Frantei, fiindca nor

Al doilea pilot al lui Ferrari si-a depasit coechipierul dupa intrarea la boxe si a cistigat Grand Prix-ul de Formula 1 de la Magny-Cours.

Degeaba s-a rugat Fernando Alonso sa ploua pe durata Marelui Premiu de Formula 1 al Frantei, fiindca norii au refuzat sa se descarce deasupra circuitului de la Magny Cours in cele doua ore de concurs. Plecat al zecelea de pe grila de start, spaniolul era constient ca pe o pista umeda se poate intimpla orice, iar pilotii din spate pot fi mai rapizi cu doua-trei zecimi de secunda decit ceilalti, daca ruleaza bine. Cum traseul a ramas uscat, dublul campion mondial a trebuit sa lupte din greu pentru fiecare pozitie, intr-un final reusind sa se claseze al saptelea. Ca si in ceilalti ani, parcursul francez a fost dominat de monoposturile Ferrari, care de altfel au reusit dubla, dezintegrind monopolul de primavara al lui McLaren, team care a cistigat cele trei curse ce au urmat Grand Prix-ului Spaniei. La Magny-Cours s-a impus Kimi Raikkonen, aflat la a doua victorie in acest sezon (dupa Melbourne), urmat de Felipe Massa, in spatele caruia s-a instalat inca de la start, dar pe care l-a depasit dupa a doua intrare la boxe. Distanta fata de al treilea clasat, Lewis Hamilton, era deja destul de mare, aproape o jumatate de minut. Daca Grand Prix-ul de ieri a fost lipsit de accidente, el a fost insa prefatat de un teribil accident de elicopter, in care si-au pierdut viata trei angajati ai unicului producator de pneuri din F1, firma Bridgestone. Aparatul de zbor facea naveta intre circuit si hoteluri, iar alte doua persoane care se aflau la bordul sau au fost grav ranite. Urmatoarea etapa de Formula 1, a noua, va avea loc duminica la Silverstone.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.