In jurul orei 14:20, la camera de garda a spitalului a fost primit un telefon anonim care anunta amplasarea unei bombe. Comisarul Petru Metelet, adjunctul comandantului Politiei Medgidia, a declarat, citat de Mediafax, ca aproximativ 300 de persoane
In jurul orei 14:20, la camera de garda a spitalului a fost primit un telefon anonim care anunta amplasarea unei bombe. Comisarul Petru Metelet, adjunctul comandantului Politiei Medgidia, a declarat, citat de Mediafax, ca aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din spital, timp de doua ore si jumatate, cat au durat verificarile la fata locului. Cei evacuati erau pacienti care se puteau deplasa, vizitatori si cadre medicale, care au asteptat in afara incintei unitatii medicale terminarea cercetarilor. Comisarul Metelet a precizat, de asemenea, ca persoana de sex masculin care a anuntat telefonic amplasarea bombei parea a fi in stare de ebrietate, astfel ca politistii au fost convinsi ca alarma este falsa. Oamenii legii au luat decizia, de comun acord cu conducerea spitalului, sa nu evacueze si pacientii netransportabili, aflati in stare grava. Potrivit autoritatilor constantene, imediat dupa telefonul primit la urgenta, cadrele de garda au instiintat conducerea spitalului si a Politiei Medgidia. Echipaje ale Politiei, Ambulantei si ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Dobrogea Constanta au fost trimise imediat la spital, iar pirotehnistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Toxice au verificat incaperile unitatii medicale pentru gasirea eventualei incarcaturi explozive. In jurul orei 17:00, politistii au permis accesul persoanelor in spital.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.