Campioana Romaniei la handbal feminin a obtinut organizarea Supercupei Europei, in ciuda repetatelor pene de curent de la Rm. Vilcea, la finala Cupei Cupelor.

Granzii Europei la handbal feminin se vor muta, pentru citeva zile, la Rimnicu Vilcea. In ciuda problemelor organizatorice cu care s-a confruntat la finala Cupei Cupelor - pana de curent si lipsa aerului conditionat -, Oltchim a reusit sa obtina organizarea Supercupei continentale, programata pe 22 si 23 septembrie. „Este o onoare pentru noi faptul ca vom organiza aceasta competitie si sper sa ne ridicam la nivelul pretentiilor. Partial, problemele de la finala au fost rezolvate. Avem promisiuni ca Guvernul va aloca 10 miliarde de lei pentru achizitionarea instalatiei de aer conditionat. In ceea ce priveste participarea, este clara pina acum prezenta echipelor - Slagelse ca si cistigatoare a Ligii Campionilor, Zvezda Zvenigorod a Cupei EHF si Oltchim, detinatoarea Cupei Cupelor. Pentru a patra formatie, EHF a propus, in ordine, pe Hypo Viena, Larvik si Gyor. Gunnar Prokop, de la Hypo, mi-a spus ca, daca va primi invitatia, va veni la Vilcea cu cea mai buna echipa. Dar pina nu vedem negru pe alb, nu putem spune nimic concret", a declarat presedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu.

Supercupa Europei este programata cu doar o saptamina inainte de debutul Oltchimului in Liga Campionilor. Repartizata in grupa a treia a turului doi preliminar, Oltchim urmeaza sa joace, intre 28 si 30 septembrie, intr-un turneu la Madeira, cu echipa din localitate, cu o formatie venita din turul intii preliminar si cu Byasen Trondheim (Norvegia). „Va fi greu pentru noi sa jucam o competitie atit de mare cum e Supercupa - o intrecere de orgolii - inainte cu o saptamina de turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Exista insa sperante sa organizam si turneul din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, care a fost atribuit Madeirei. Nu vad in stare o echipa cu sansa a treia sa organizeze o astfel de competitie. Sint costuri foarte mari si, cind nu ai sanse, nu te tenteaza sa arunci cu banii pe fereastra. In cazul in care Madeira refuza, noi sintem a doua optiune", a mai spus Gavrilescu.

In cazul in care va termina pe unul dintre primele doua locuri in turul doi preliminar, Oltchim va juca in faza urmatoare cu Viborg (Danemarca), Ferencvaros (Ungaria), Buducnost (Muntenegru). „Avem o grupa buna. Aparent, Viborg este favorita! Si datorita cartii de vizita, dar si a faptului ca au facut transferuri puternice si in urma cu doi ani au cistigat Liga Campionilor. Noi insa trebuie sa ne calificam mai departe si pronosticul meu este ca o vom face de pe locul doi. Echipele Ferencvaros si Buducnost nu sint echipe chiar de temut", a concluzionat presedintele Oltchimului. Pentru prezenta in Liga Campionilor, Oltchim intentioneaza sa mai achizitioneze doua jucatoare, pentru postul de inter dreapta urmind sa fie transferata o jucatoare straina.

Oltchim a mai batut o data pe Byasen. Cititi pe www.cotidianul.ro/select