De la 1 iulie, in restaurantele din New York, folosirea de grasimi trans este interzisa.

Daca la inceput patronii si bucatarii au fost total impotriva, in timpul care le-a fost pus la dispozitie pentru a-si schimba retetele au


De la 1 iulie, in restaurantele din New York, folosirea de grasimi trans este interzisa.

Daca la inceput patronii si bucatarii au fost total impotriva, in timpul care le-a fost pus la dispozitie pentru a-si schimba retetele au reusit sa se adapteze noilor conditii. Chiar si marile lanturi de restaurante fast-food au pus in aplicare aceasta noua norma.


CALORII. O alta norma care a intrat in vigoare de la 1 iulie este mentionarea, pe langa ingredientele mancarurilor, a caloriilor pe care acestea le contin. Conform inspectorilor americani, foarte putine restaurante au reusit sa faca acest lucru. Totusi, pana la 1 octombrie nu va fi aplicata nici o amenda. Autoritatile americane incearca prin aceste masuri sa previna obezitatea, boala care face ravagii. Faptul ca au reusit sa elimine grasimile trans din meniuri este o victorie, tinand cont ca acestea sunt vinovate de aparitia bolilor cardiovasculare. Autoritatile sanitare din New York au infiintat chiar si o linie telefonica la care bucatarii pot apela pentru a afla cum pot inlocui grasimile trans din meniuri.


Prin interzicerea grasimilor se poate observa cum obezitatea a devenit o problema mondiala de care toata lumea se teme si impotriva careia se iau din ce in ce mai multe masuri. Mai alarmant este faptul ca din ce in ce mai multi copii sufera de aceasta boala, care poate duce si la deces.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.