MKB Romexterra Bank a depus, impreuna cu Delta Asigurari, dosarul la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru obtinerea aprobarii de infiintare a unei companii de administrare a fondurilor de pensii private facultative si obligat
MKB Romexterra Bank a depus, impreuna cu Delta Asigurari, dosarul la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru obtinerea aprobarii de infiintare a unei companii de administrare a fondurilor de pensii private facultative si obligatorii, a informat vineri banca intr-un comunicat.
Compania de administrare de fonduri de pensii va fi detinuta in proportie de 60% de MKB Romexterra Bank, iar restul de 40% din capital va reveni Delta Asigurari. Noua companie urmeaza sa activeze atat pe piata pensiilor private obligatorii cat si pe cea a pensiilor private facultative.
Banca isi propune sa atinga o cota de piata de cel putin 5% in domeniul administrarii fondurilor de pensii si sa ajunga sa gestioneze, in 10 ani, fonduri de 1,2 miliarde euro, se mentioneaza in comunicat. De asemenea, conform acestuia "in domeniul administrarii fondurilor de pensii, MKB Romexterra
Bank, filiala a Grupului MKB - Bayern LB, va beneficia de expertiza actionarului majoritar, prin transferul de know-how, care reprezinta o importanta sursa de avantaj competitiv". Astfel, actionarul majoritar al bancii, MKB Bank Nyrt., detine locul al treilea pe piata fondurilor de administrare a pensiilor din Ungaria, pe care activeaza din 1995, cu o cota de 13%.
MKB Romexterra Bank era, la finalul anului trecut, a 21-a banca din perspectiva activelor de pe piata romaneasca, cu o cota de piata de 0,71%, potrivit datelor bancii centrale. Banca isi propune o crestere a cotei de piata dupa active la 1,1% in acest an si pana la 1,7% in 2010, an in care activele ar trebui sa ajunga la 5,76 miliarde lei, potrivit planurilor de dezvoltare ale institutiei financiare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.