"Cu citeva veri in urma, stateam la fereastra cafenelei de vis-a-vis de Biblioteca Bodleian (Oxford), asteptind iesirea de la filmare a protagonistilor din Harry Potter: fotografia Emmei Watson a fost un apreciat cadou de aniversare pentru fiul unei prietene, care facuse o pasiune pentru personajul ‘Hermione’ (nu comentam pasiunile copiilor…)

‘The Bod’ e biblioteca Universitatii Oxford, care invita pe orice potential cititor la lecturarea cu glas tare, sub ochiul supraveghetorului, a unui juramint de utilizare corecta a resurselor bibliotecii – juramint tradus in mai toate limbile pamintului; in cazul nostru, o limba romana datat-poetica si emotionanta la lectura.

‘The Bod’ a fost una dintre locatiile in care s-a turnat Harry Potter – scoala Hogwarts a fost reconstituita din bucati filmate la Bodleian, alaturi de secvente turnate la colegiul Christ Church, castelul Alnwick si catedrala Gloucester. Prin urmare, cititorii fideli ai bibliotecii s-au obisnuit cu ideea ca vara poate aduce citeva zile de ‘discomfort Harry Potter’ – un program de lucru mai scurt al bibliotecii, ceva galagie si un numar crescut de turisti prospectind zona.

Anul acesta insa vara a inceput neasteptat cu vizita echipei care lucreaza la primul film dintr-o serie de ecranizari dupa His Dark Materials (Philip Pullman). Luata prin surprindere la iesirea din biblioteca, am produs citeva fotografii ale pregatirilor pentru o filmare de noapte."

Fotografii trimise de Adina Bradeanu

Pentru cititorii Cotidianul, asteptam de la voi fotografiile care v-au iesit cel mai bine sau pe care le iubiti cel mai mult. Singura conditie: sa fie relativ recente, nu mai vechi de o luna. Iar daca fotografia are o poveste sau daca doriti sa atrageti atentia asupra unui detaliu semnificativ, o sa ne bucuram sa le publicam cu tot cu textul vostru, chiar si in editia tiparita - caz in care va trebui sa va si platim.

Daca sunteti interesat de propunerea noastra trimiteti fotografiile voastre de aici sau la adresa de email: lucipopescu@cotidianul.ro

- Aveti grija ca fotografia sa nu aiba mai mult de 1,5 Mb.

- Rubrica se updateaza zilnic, la ora 12:00 a.m.

- Asteptam observatii si intrebari pe site, pentru fiecare articol

- Arhiva rubricii e aici