Tarifele la cazare si servicii pe Litoralul romanesc cresc cu maximum 20% incepand cu data de 1 iulie, potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), informeaza Rompres. Tarifele au fost deja majorate, cu circa 15%, la 15 iu
Tarifele la cazare si servicii pe Litoralul romanesc cresc cu maximum 20% incepand cu data de 1 iulie, potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), informeaza Rompres. Tarifele au fost deja majorate, cu circa 15%, la 15 iunie, odata cu inceperea oficiala a sezonului, insa unele hoteluri au preferat sa scumpeasca incepand cu data de 1 iulie. Scumpirea se va simti, in special, pe segmentul de doua stele, acolo unde preturile vor creste, de exemplu, de la 77 de lei pe noapte pentru o camera dubla, la 99 de lei, si chiar 130 lei pe noapte la hoteluri de doua stele din Neptun, Jupiter sau Venus, putand ajunge pana la 150 de lei pe noapte. Incepand din iulie, la hotelurile de patru stele din Mamaia, pentru sapte nopti, turistii vor trebui sa plateasca 1.840 de lei si chiar 2065 de lei, spre sfarsitul lunii iulie.
La un hotel de doua stele din Mamaia, pretul unei camere duble se va majora de la 87 de lei la 120 de lei, de la 1 iulie, si de la 120 de lei la 150 de lei pe noapte, incepand cu data de 9 august. Peste 1,2 milioane de calatori sunt asteptati pe Litoral in acest an, din care circa 100.000 vor fi turisti straini.
Ieri, doar 3625 de turisti straini se aflau in statiunile romanesti de la Marea Neagra, potrivit unei statistici prezentate de Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta, numarul celor romani fiind insa mult mai mare, 41.416, precizeaza Mediafax. Potrivit politistilor constanteni, cei mai multi dintre acestia, peste un sfert, (12.558) se aflau in statiunea Mamaia, insa dintre acestia doar 877 sunt straini. La Navodari, numarul total al turistilor era, tot ieri, de 5210, 427 dintre ei fiind straini. Cel mai mic numar de straini a fost inregistrat in statiunea Techirghiol, unde in prima zi a lunii iulie se aflau doar zece turisti de alte nationalitati, impreuna cu alti aproape o mie de romani.
La Vama Veche erau putin peste 2000 de turisti, aproape dublu fata de numarul celor care au ales pentru ziua de duminica orasul Constanta. Localitatile Costinesti si Mangalia gazduiau si ele, potrivit aceleiasi statistici, 3.500 si, respectiv, aproape 4000 de turisti. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.