VALUTE. BNR a anuntat pentru luni un curs oficial de 3,1112 lei/euro, cel mai scazut nivel atins in ultimii cinci ani si o luna. Un nivel similar nu a mai fost atins din data de 29 mai 2002, cand BNR a anuntat un curs oficial de 31.210 lei vechi/euro
VALUTE. BNR a anuntat pentru luni un curs oficial de 3,1112 lei/euro, cel mai scazut nivel atins in ultimii cinci ani si o luna. Un nivel similar nu a mai fost atins din data de 29 mai 2002, cand BNR a anuntat un curs oficial de 31.210 lei vechi/euro, adica 3,1210 RON/euro. De la inceputul acestui an, moneda nationala s-a apreciat cu circa 8%, avand in vedere ca  in prima zi a anului rata de schimb anuntata de BNR a fost de 3,356 lei/euro.   CEC RAMANE LA STAT. Casa de Economii si Consemnatiuni va ramane in proprietatea statului cel putin inca patru ani. Decizia privind reluarea procesului de privatizare si metoda de vanzare a actiunilor ar putea fi luata dupa 2011, cu doi ani peste termenul avansat de Guvern si conducerea bancii. Privatizarea CEC va fi decisa dupa derularea unui program de restructurare a bancii, pentru recastigarea pozitiei avute pe piata romaneasca, conform unui document al Ministerului Economiei transmis la Guvern.   TARIFE. Hotelierii nu vor mai fi obligati sa transmita Ministerului pentru Turism informatii privind tarifele maximale pentru sezonul urmator, care sa fie incluse in ghidul editat de institutie si destinat birourilor de promovare si asociatiilor din turism, sistem apreciat de minister drept birocratic. Informatiile trebuiau transmise anual, pana la data de 30 iunie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.