Legislatia in vigoare prevede ca soferii de autovehicule pot fi avertizati de politia rutiera in legatura cu prezenta in trafic a dispozitivelor de masurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare, dar pot folosi si mijloace proprii de d
Legislatia in vigoare prevede ca soferii de autovehicule pot fi avertizati de politia rutiera in legatura cu prezenta in trafic a dispozitivelor de masurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare, dar pot folosi si mijloace proprii de detectare a acestor dispozitive. Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OU 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobata joi de Guvern, nu intervine asupra acestei reglementari. Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Valentin Fatuloiu, a declarat la inceputul lunii iunie ca Politia Romana a elaborat un set de propuneri de modificare a legislatiei rutiere, referitoare inclusiv la interzicerea folosirii detectoarelor radar, pe motiv ca utilizarea acestora ar fi sanctionata "in toata Europa". Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a cerut conducerii IGPR sa explice si sa prezinte argumentele unor noi reguli privind regimul detectoarelor de radar. "Eu nu sunt de acord in totalitate cu propunerile care au fost facute. In principiu, ne putem gandi, daca ar fi sa interzicem detectoarele de radar, la masuri complementare, dar acest lucru inca trebuie discutat, nu este o decizie finala. In principiu, este necesar sa ne aliniem unor norme de conduita europeana. Daca in majoritatea statelor Uniunii Europene aceasta practica este sub regim sanctionator, cred ca si tara noastra ar fi normal sa se alinieze acestei practici", a explicat atunci oficialul MIRA. Reprezentantii Automobil Clubul Roman au protestat fata de intentia Inspectoratului General al Politiei de interzicere a detectoarelor radar, aratand ca masura nu va contribui la reducerea numarului de accidente de circulatie. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.