Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca secretarul general al PNL, Dan Motreanu, este seful campaniei partidului pentru euroalegeri si fostul ministru de Externe, Mihai Ungureanu va fi "numarul unu" pe lista de candidati liberali pentru Parlamentul
Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca secretarul general al PNL, Dan Motreanu, este seful campaniei partidului pentru euroalegeri si fostul ministru de Externe, Mihai Ungureanu va fi "numarul unu" pe lista de candidati liberali pentru Parlamentul European. Anuntul a fost facut de catre Tariceanu dupa sedinta BPC a partidului. De asemenea, in spatele usilor inchise, liberalii au decis alungarea democratilor din cadrul institutiilor deconcentrate. "Acolo unde permite legea ii vom inlocui pe democrati. Cei care nu sunt functionari publici vor pleca imediat. Pe restul ii vom monitoriza si, daca ii gasim cu fofarlica, vom avea argumente juridice pentru a-i schimba", ne-au precizat surse de la varful PNL.
Tariceanu si-a votat propriul Cabinet
Liderii PNL in frunte cu premierul Calin Popescu Tariceanu si-au gratulat propriul Executiv acordand un covarsitor vot de incredere echipei ministeriale, sambata, la Brasov, in cadrul Delegatiei Permanente liberale. Surse din conducerea PNL ne-au precizat ca la vot s-au abtinut Radu Stroe, Vlad Moisescu si vicepresedintele PNL sector 1, Ioana Cotescu. "Am pus problema sustinerii Cabinetului Tariceanu de catre Delegatia Permanenta, iar votul a fost unul concludent, numai trei abtineri, restul in favoarea echipei. Astfel, toti ministri se bucura de sustinerea partidului si de increderea mea", a perorat Tariceanu. Primul ministru a sustinut ca, in pofida votului Delegatiei, nu va "desconsidera" modul in care este perceput fiecare ministru. In ceea ce priveste guvernarea, Tariceanu a insistat ca va ramane la Palatul Victoria cata vreme nu va fi silit sa faca "compromisuri". "Cat timp nu vom face compromisuri, vom sta la guvernare. Cota unica, de exemplu, daca ni s-ar cere sa renuntam, sau daca Parlamentul ar impune acest lucru, Guvernul demisioneaza", a sustinut Tariceanu, citat de Mediafax. El a explicat ca, "in limitele jocului democratic", Executivul va negocia cu toate formatiunile politice reprezentate in Parlament.
Atac la PD
Tariceanu a sustinut ca relatiile cu PD vor fi reluate, in momentul in care democratii vor fi condusi de oamni care stiu sa se tina de cuvant. Mai mult chiar, el a fost de parere ca, odata cu iesirea de la guvernare, democratii ar trebui sa isi retraga oamenii de la conducerea institutiilor deconcentrate. "Pntru mine, in politica, exista parteneri si adversari, dar nu exista dusmani. Din pacate, exista in viata politica romaneasca lideri si partide care nu au asimilat aceasta conceptie de parteneriat. Pentru mine, PD nu este un dusman. Pentru mine a fost un partener cu care am colaborat foarte bine. De exemplu, as prefera oricand o discutie cu Vasile Blaga, unei intrevederi cu Emil Boc, care dezamageste pe zi ce trece", a declarat liderul PNL. "PD ar fi trebuit sa-si duca pana la capat atitudinea. Prin iesirea de la guvernare, ar fi fost normal sa-si retraga oamenii din teritoriu. Daca unii din ei, prin competenta, vor dovedi ca-si pot mentine posturile, nu avem cum sa-i schimbam", a mai afirmat presedintele PNL. Pe de alta parte, Tariceanu a afirmat ca este "o minciuna" sa spui ca Executivul va majora pensiile datorita presiunilor exercitate de PSD.
"PSD, singurul adversar la euroalegeri"
Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, desemnat sef de campanie electorala pentru PE, a declarat ieri ca PSD este "principalul adversar" al PNL la alegerile europarlamentare, sustinand ca restul partidelor nu reprezinta "un pericol" pentru liberali. "Ma voi intalni, in cursul saptamanii viitoare, cu membrii Biroului Politic Central, pentru a constitui echipa de campanie, astfel incat, in maxim doua saptamani, ea sa fie definitivata. Ma voi intalni si cu Razvan Ungureanu, care va fi cap de lista PNL, pentru a discuta si cu el strategia de campanie, pentru ca va fi una deosebita", a afirmat Motreanu, citat de Mediafax. "Principalul nostru adversar va fi PSD, care, la fel ca si PNL, va avea candidati foarte bine pregatiti, de notorietate, celelalte partide neavand potential uman in acest sens si, de aceea, nu reprezinta un pericol", a adaugat secretarul general al liberalilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.