Suparati pe Romania ca-i ademeneste pe basarabeni cu cetatenia romana si cu statutul de membru al UE, comunistii guvernanti de la Chisinau le-au interzis romanilor din Republica Moldova sa mai sarbatoreasca Craciunul pe "stil nou", pe 25 decembrie. U
Suparati pe Romania ca-i ademeneste pe basarabeni cu cetatenia romana si cu statutul de membru al UE, comunistii guvernanti de la Chisinau le-au interzis romanilor din Republica Moldova sa mai sarbatoreasca Craciunul pe "stil nou", pe 25 decembrie. Un proiect de lege votat de comunisti prevede ca cetatenii moldoveni vor sarbatori Craciunul in zilele de 7 si 8 ianuarie, conform calendarului Patriarhiei Ruse, iar ziua de 25 decembrie, cand romanii praznuiesc Nasterea Domnului, a fost declarata zi obisnuita de lucru. In schimb, comunistii au proclamat ziua de 8 iulie "Ziua pescarului", 7 noiembrie - "Ziua revolutiei bolsevice din octombrie" si 9 mai - "Ziua victoriei" in loc de "Ziua Europei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.