Detectivii britanici au mai efectuat ieri inca doua arestari in dosarul atentatelor esuate de vineri si de sambata de la Londra si de la aeroportul international din Glasgow.   Scotland Yard a efectuat ieri inca doua arestari legate de aten
Detectivii britanici au mai efectuat ieri inca doua arestari in dosarul atentatelor esuate de vineri si de sambata de la Londra si de la aeroportul international din Glasgow.   Scotland Yard a efectuat ieri inca doua arestari legate de atentatele cu masini capcana de la Londra, de vineri si de la Aeroportul International din Glasgow, de duminica, totalul celor arestati in acest dosar ridicandu-se ieri seara la sapte persoane. Surse din interiorul Politiei Metropolitane au confirmat ca printre cei arestati se numara si doi medici. Cei doi sunt singurii suspecti carora li se cunosc numele. Este vorba despre Bilal Abdulla, care si-a obtinut diploma de practica medicala in Irak si de Mohammad Asha, care are o diploma obtinuta in Iordania, si nationalitate palestiniana, informeaza AFP.   CAPUL COMPLOTULUI. Despre Mohammad Asha, in varsta de 26 de ani, se cunoaste ca a lucrat in Marea Britanie in ultimii doi ani, relateaza cotidianul britanic The Times. Asha a fost arestat impreuna cu sotia sa pe autostrada M6, in comitatul Cheshire, sambata seara, iar politia a obtinut prelungirea mandatelor lor de arestare. Surse iordaniene au comentat pentru AFP sub conditia anonimatului ca "Mohammad Jamil Abdelkader Asha este probabil capul operatiunii". Cu privire la Abdulla, spitalul Royal Alexandra din Paisley, in apropiere de aeroportul international din Glasgow, a confirmat ca acesta a lucrat in spital ca doctor.   ORIENTUL. Dintre cei sapte suspecti retinuti, trei au fost arestati in legatura directa cu atentatele esuate de vineri din capitala britanica. La acestia se adauga arestarea soferului jeep-ului care a fost izbit si incendiat la intrarea terminalului Aeroportului International din Glasgow. Acesta a fost dus la spitalul Alexandra Royal, in stare critica, iar politia a arestat si cealalta persoana care se gasea in masina. Ceilalti sunt cei doi medici de provenienta araba. Pana in prezent, Scotland Yard are posibilitatea de a retine suspetii pe o perioada de 28 de zile fara a formula acuzatii, dar premierul Gordon Brown a anuntat ca doreste modificarea acestei prevederi, marind durata la 90 de zile, relateaza The Times.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.