Unul dintre gigantii restaurantelor de tip fast-food din lume a anuntat ieri ca se va implica in procesul mondial de furnizare a biocombustibililor, recicland produsele pe care le foloseste.

Astfel, autovehiculele folosite pentru livrari la subsidiara britanica a concernului McDonalda€™s vor functiona pe baza de combustibil biodiesel, care va fi produs din uleiul de gatit reciclat la restaurantele fast-food. Compania urmareste ca toate cele 155 de vehicule pe care le opereaza sa functioneze pe baza de biodiesel in urmatoarele 12 luni, a anuntat ieri grupul, citat de agentia Reuters. Procesul a inceput ieri, cand jumatate din flota de 45 de autovehicule detinuta in sudul Angliei, la Basingstoke, va incepe sa ruleze utilizand biocombustibili. Potrivit McDonalda€™s, biodieselul va contine, in proportie de 85%, ulei de gatit colectat de la cele 900 de restaurante fast-food ale grupului din Marea Britanie, diferenta de 15% fiind reprezentata de ulei de rapita. Prin utilizarea acestui combustibil, compania urmareste sa reduca emisiile proprii de carbon cu 1.675 de tone anual.


REACTII. Ecologistii britanici au fost rezervati la auzirea anuntului. Cateva ONG-uri si-au exprimat neincrederea in initiativa McDonalda€™s, considerand ca gigantul american ar trebui sa faca mai mult pentru ecologie.