La prima prezenta in ULEB Cup, campioana en titre a Romaniei la baschet masculin a transferat un pivot american.

Baschetul romanesc va fi reprezentat, in premiera, in ULEB Cup, a treia competitie ca valoare din lume, dupa NBA si Euroliga. Campioana en titre la masculin, CSU Asesoft Ploiesti, a fost repartizata in grupa C a acestei intreceri, unde va infrunta, conform tragerii la sorti, echipele Akasvayu Girona (Spania), Galatasaray Cafe Crown (Turcia), KK Hemofarm Vrsac (ABA Adriatic), Hanzevast Capitals (Olanda) si Spirou Charleroi Basket (Belgia).

„Fara discutie, favorita grupei este formatia spaniola Akasvayu Girona, care a cistigat lejer EuroCup anul trecut. Apoi, Hemofarm Vrsac e favorita la locul doi, cunosc echipa, am jucat multe meciuri de pregatire cu ei si stiu ca au lot puternic. Pentru locul trei, oricare din cele patru ramase poate candida, dar cred ca avem si noi sansa noastra si, sa fiu sincer, cred ca sintem peste echipa din Olanda, de exemplu, poate chiar si peste cea din Belgia. Ne dorim sa iesim cu fruntea sus din competitie, indiferent care ar fi acea faza. Ne vom juca sansele si, daca sintem atenti, cred ca putem trece de faza grupelor", ne-a declarat presedintele ploiestenilor, Alexandru Iacobescu. Meciurile din grupe se vor desfasura incepind cu prima saptamina din noiembrie, timp de doua luni.

In perspectiva prezentei in ULEB Cup, conducerea echipei a decis sa demareze o ampla campanie de transferuri. Deocamdata, CSU a semnat un contract cu pivotul american Rashard Griffith. „Am intrat in hora si acum nu mai putem da inapoi. E o onoare sa jucam alaturi de «granzi» si vom incerca pe cit se poate sa ne ridicam la nivelul lor. Avem resurse si vom mai aduce jucatori de mare valoare. In afara lui Griffith, pe care l-am legitimat, ne mai dorim un conducator de joc, doua extreme si un pivot", a spus si finantatorul Asesoftului, Sebastian Ghita. Pentru ca piata romaneasca este saraca in ceea ce priveste jucatorii de valoare, iar romanii foarte buni evolueaza in strainatate, oficialii ploiestenilor cauta baschetbalisti de alte nationalitati.