Pana pe 6 iulie, ei trebuie sa completeze fisele cu optiuni pentru liceele sau colegiile unde media ultimului admis se apropie de a lor. Potrivit inspectorului pe probleme de imagine din cadrul ISMB, Marian Banu, elevii vor prezenta fisa de inscriere
Pana pe 6 iulie, ei trebuie sa completeze fisele cu optiuni pentru liceele sau colegiile unde media ultimului admis se apropie de a lor. Potrivit inspectorului pe probleme de imagine din cadrul ISMB, Marian Banu, elevii vor prezenta fisa de inscriere, eliberata de unitatea scolara absolvita de candidat, care contine datele personale si rezultatele obtinute la Testele Nationale. "Candidatii proveniti din alte judete, care vor sa fie admisi in unitatile de invatamant liceal si profesional din Bucuresti, vor depune cererile de inscriere, intr-o unitate speciala, organizata la Scoala cu clasele I-VIII "Sf. Voievozi", din Str. Atelierului nr. 25, Sector 1, in zona Garii de Nord. In acest caz, optiunile din fisele de inscriere vor fi completate la centrul special de inscriere, nu la scoala de provenienta. Candidatii trebuie sa se prezinte cu urmatoarele documente: fisa de inscriere - eliberata de scoala la care au sustinut testele nationale, cu notele obtinute la examen -, buletin sau carte de identitate - original si copie xerox -, trebuie sa lase un nr. de telefon pentru o contactare ulterioara si, foarte important, trebuie sa fie insotiti de unul dintre parinti. Programul este de la ora 9.00 la 17.30", ne-a precizat insp. Banu. Repartizarea computerizata va avea loc pe 13 iulie, iar a doua zi vor fi publicate rezultatele.
27% din contestatii acceptate
Din 21.618 de contestatii depuse de elevi dupa sustinerea Testelor Nationale au fost acceptate 5836 (27% din numarul total), ceea ce a marit gradul de promovabilitate pe tara de la 79,66% la 80,86%. Astfel, numarul judetelor cu peste 80% a ajuns la 21, pe primul loc situandu-se Bihor (95,37%), urmat de Suceava (89,42%), Valcea (88,29%) si Caras-Severin (86,06%). La polul opus se afla Ilfovul cu 67,32%, Sibiul (71,58%) si Tulcea (72,66%).
In Bucuresti, gradul de promovabilitate a crescut, dupa rezolvarea contestatiilor, cu doua procente, pana la 84,16%. "Din cele 2061 de contestatii depuse, 654 au produs modificarea notelor. Cele mai multe dintre ele, 874, au fost la limba si literatura romana, si au dus la modificarea a 335 de note. Din cele 839 de contestatii la matematica, 214 au podus modificarea notelor. Per total, din cei 13.308 de elevi prezenti la examene, 11.200 au fost admisi. Fata de anul trecut, cand gradul de promovabilitate a fost de circa 76%, elevii au obtinut acum rezultate net superioare, poate si datorita publicarii pe Internet a variantelor de subiecte", ne-a precizat Marian Banu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.