Pink, Marylin Manson si alice cooper au cantat la Bucuresti. Gabriela Dinulescu

B'ESTIVAl, cel mai asteptat festival romanesc de pana acum, realizat dupa exigente internationale, a adunat, timp de trei zile, in parcarea Romexpo in jur de

Pink, Marylin Manson si alice cooper au cantat la Bucuresti. Gabriela Dinulescu

B'ESTIVAl, cel mai asteptat festival romanesc de pana acum, realizat dupa exigente internationale, a adunat, timp de trei zile, in parcarea Romexpo in jur de 50.000 de persoane dornice sa-i vada si sa-i asculte live pe cativa dintre cei mai apreciati artisti internationali: Faithless, Hooverphonic, Morcheeba, Phill Hartnoll (Orbital), Kasabian, Reamonn, Pink, Wu-Tang Clan, Alice Cooper sau Marilyn Manson.
Parcarea C a complexului Romexpo a devenit in week-end neincapatoare pentru fanii prezenti la mult-asteptatul B'ESTIVAL. Festivalul si-a deschis portile vineri, la ora 14, iar la 16 trupa Sonicvibe, castigatoarea Heineken Music Thirst, a dat startul muzical. Au evoluat pe rand, pe cele doua scene special amenajate, Monochrome, suie Paparude, Yonderboi, Hooverphonic, Morcheeba, Faithless si Phill Hartnoll (Orbital), prima seara incheindu-se cu mult dupa miezul noptii. Desi au concertat pentru a treia oara in Romania, cei de la Faithless au incins si de aceasta data spiritele la maximum. Au multumit publicului pentru felul cum i-a primit de fiecare data si au promis ca vor reveni cu siguranta. Un sunet impecabil, muzica de calitate si un public isterizat, cam asa s-ar putea descrie in cateva cuvinte atmosfera de la B'ESTIVAL.

Bautura si mancare pe baza de jetoane
In incinta festivalului, bauturile si produsele alimentare s-au achizitionat doar pe baza jetoanelor puse in vanzare la cele 15 casierii de la intrare. Tinand cont de faptul ca fiecare zi de festival s-a intins pe mai bine de 12 ore, organizatorii au amenajat doua zone-restaurant, cu sandvisuri, mici, frigarui, carnaciori la gratar, dar si specialitati thailandeze sau italienesti. Sistemul de jetoane a fost importat din Olanda, unde este folosit de multi ani la toate marile festivaluri si concerte si are ca principal scop scurtarea timpului de asteptare la coada.

"Multumim, Budapesta!"
Daca au existat si artisti care au stiut unde se afla, nu acelasi lucru s-a intamplat cu solista de la Morcheeba care, intr-un moment de entuziasm, a exclamat in fata romanilor: "Multumim, Budapesta!", confundandu-ne capitala cu cea a Ungariei. Nu este pentru prima data cand artistii confunda capitalele celor doua tari. Considerati pionierii stilului downtempo, cei de la Morcheeba au reusit sa includa cu succes in muzica lor influente rock, rhytm&blues si pop. Morcheeba a debutat in 1996, cu "Who Can You Trust", iar doi ani mai tarziu "Big Calm" a redirectionat stilul muzical al trupei catre un melanj de soul, hip-hop, country si electronica.

Reamonn, infasurat in steagul Romaniei
Cea de-a doua seara i-a adus in fata publicului pe La Plebe, trupa punk de origine mexicana, Brigada Hades, D2, Raining Pleasure, Damian&Brothers, dar si pe mult-asteptatii Kasabian, Reamonn si Pink. Solistul de la Reamonn si-a facut aparitia pe scena infasurat in steagul Romaniei, motivul fiind dezvaluit chiar de el pe scena: sotia sa, care este romanca. De mai bine de cinci ani, acesta traieste o frumoasa poveste de dragoste alaturi de o clujeanca, motiv pentru care se simte foarte legat de tara noastra. Dupa prima piesa, a impachetat frumos steagul si l-a pus bine. Timp de aproape o ora, publicul a ascultat cele mai cunoscute piese din repertoriul Reamonn, printre care hiturile "Supergirl" si "Tonight", care s-au instalat confortabil in playlist-ul radiourilor si televiziunilor, precum si in preferintele romanilor.

Pink - senzatia serii
Senzatia celei de-a doua seri a fost controversata Pink, pe numele sau real Alicia Beth Moore. Artista si-a facut aparitia pe scena imbracata intr-o rochie scurta aurie, cu cizme lungi negre, ochelari de soare si un bici in mana. Dupa prima piesa, a aruncat biciul si a continuat show-ul in stilu-i specific. Cu celebra creasta si plina de tatuaje, Pink a demonstrat, asa cum a facut-o si in 2004, la Cerbul de Aur, ca este o artista in adevaratul sens al cuvantului. Timp de aproape 90 de minute, a cantat si a dansat fara sa dea nici cel mai mic semn de oboseala. Iar publicul a cantat alaturi de ea piese precum "Family Portrait", "Nobody Knows", "Leave Me Alone" sau "Trouble".

Internet-cafe si fotolii de masaj in backstage
Din suprafata totala a festivalului, 20.000 mp au constituit zona principala, 10.000 mp zona VIP (inclusiv parcarea) si 1.000 mp zona de jocuri, unde cei prezenti s-au putut relaxa pe perioada scurtelor pauze dintre concerte. Bugetul alocat celor peste 30 de trupe, din 10 tari, a fost de 1.500.000 de euro, iar cel de productie - 750.000 euro. Vedetele care au concertat la B'ESTIVAL au beneficiat pe perioada vizitei in Romania de un tratament la cele mai inalte standarde: servicii business-class, incluzand specialitati vegetariene si sampanie frantuzeasca, 40 de limuzine Mercedes-Benz, wireless internet-cafe si o zona de relaxare cu hamace, balansoare si fotolii de masaj in backstage.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.