Incercarea presedintelui George W. Bush de a promova legile imigratiei, unul dintre punctele centrale ale politicii sale, a fost zadarnicita de Senatul SUA. Senatorii au votat impotriva intrarii in vigoare a pachetului de legi, aminind orice decizie
Incercarea presedintelui George W. Bush de a promova legile imigratiei, unul dintre punctele centrale ale politicii sale, a fost zadarnicita de Senatul SUA. Senatorii au votat impotriva intrarii in vigoare a pachetului de legi, aminind orice decizie asupra delicatei probleme a imigratiei dupa alegerile prezidentiale din 2008.

Conform legislatiei sustinute de Bush, 12 milioane de imigranti ar fi putut sa ceara cetatenie americana. Opozantii acestor legi sustineau ca ar fi fost vorba de o amnistie pentru cei care incalcasera legea, intrind ilegal in State. Presedintele Bush a incercat toata dimineata de joi sa ii convinga pe senatori sa sustina proiectul, dar fara succes. Intr-o scurta declaratie ce a urmat votului din Senat, presedintele a spus: "Esecul Congresului de a actiona reprezinta o dezamagire. Poporul american intelege ca status quo este inacceptabil in ce priveste legile imigratiei din tara noastra".

Presedintele Mexicului a calificat rezultatul votului drept o greseala: "Economia SUA nu poate continua fara forta de munca imigranta", a spus Felipe Calderon.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.