Peoprietati - Antioxidantii previn imbatranirea  Ceaiul verde poate fi consumat si altfel decat sub forma de infuzie. In India a fost creata o pastila de ceai. Cercetatorii indieni au brevetat o tableta de ceai care are efecte terapeutice simila
Peoprietati - Antioxidantii previn imbatranirea  Ceaiul verde poate fi consumat si altfel decat sub forma de infuzie. In India a fost creata o pastila de ceai. Cercetatorii indieni au brevetat o tableta de ceai care are efecte terapeutice similare unei cesti de ceai infuzat. Echipa formata din patru cercetatori din statul Assam, patria industriei ceaiului din India, este convinsa ca acest produs revolutionar va fi apreciat de iubitorii ceaiului.  Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, iod, potasiu, fluor, fosfor, vitaminele C, B1, B2, PP, K. Aceste elemente recomanda ceaiul verde ca remediu impotriva imbatranirii, a cancerului si bolilor de memorie. Ceaiul verde este o solutie si pentru persoanele care vor sa slabeasca. Taninurile din frunzele de ceai favorizeaza eliminarea toxinelor si arderea caloriilor. "Pastila de ceai are efecte terapeutice dovedite, poate fi mestecata sau pusa sub limba, dar la fel de bine poate fi dizolvata in apa calda si transformata intr-o ceasca de ceai obisnuit", a declarat unul dintre inventatori, Mridul Hazarika. "Suntem siguri ca tabletele de ceai vor aduce consumatorilor aceleasi beneficii ca si infuziile clasice", a adaugat Mridul Hazarika de la Centrul de Cercetare Tocklai, principalul institut mondial in domeniul ceaiului.  PERSPECTIVE. Centrul de Cercetare Tocklai, infiintat in 1901, a mai depus un brevet pentru un ceai de cola, o bautura din extract natural de cola cu proprietati medicinale. Atat tableta de ceai, cat si ceaiul de cola au fost create in urma cu doi ani. In prezent, companii farmaceutice britanice, australiene si iraniene au incheiat deja contracte cu Centrul Tocklai.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.