Directorul Nestle Romania, elvetianul Paul Nuber (foto), a fost surprins in timp ce incerca sa mituiasca doi politisti de la Rutiera pentru a scapa de suspendarea permisului auto, dupa ce a fost depistat la volanul masinii personale sub influenta
Directorul Nestle Romania, elvetianul Paul Nuber (foto), a fost surprins in timp ce incerca sa mituiasca doi politisti de la Rutiera pentru a scapa de suspendarea permisului auto, dupa ce a fost depistat la volanul masinii personale sub influenta bauturilor alcoolice.
Oamenii legii l-au depistat pe elvetian in cursul saptamanii trecute, joi 21 iunie, cand conducea in zigzag in zona Pietei Aviatorilor. Potrivit ziarului "Gardianul", care a si intrat in posesia imaginilor care-l dau in vileag pe Paul Nuber, acesta a refuzat cu incapatanare sa sufle in fiola.
Se pare ca numai amenintarile politistilor ca va fi dus la IML l-au convins, in cele din urma, sa se supuna controlului. Mai mult, imaginile filmate la fata locului arata clar cum Nuber incerca sa indese bani politistilor printre hartii si procese-verbale. Dupa mai bine de o saptamana de la circul pe care Nuber l-a facut in mijlocul drumului, autoritatile s-au autosesizat. Astfel, o echipa a Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative a solicitat redactiei "Gardianul" inregistrarile audio - video, care-l incrimineaza pe directorul Nestle Romania, pentru cercetari. De altfel, e foarte probabil ca elvetianul sa se aleaga cu un dosar penal pentru dare de mita, daca nu se va incerca vreo musamalizare, mai ales ca Nuber a vehiculat in cadrul discutiei cu agentii de politie mai multe nume sus-puse in cadrul IGP sau MIRA.
Pile la SPP, SIE si IGP
Evenimentul s-a produs in cursul saptamanii trecute, joi seara, cand elvetianul Paul Nuber a fost tras pe dreapta de un echipaj al Politiei Rutiere deoarece conducea in zigzag in zona Piata Aviatorilor. In prima faza, directorul Nestle a refuzat controlul cu aparatul etilotest, insa dupa insistentele agentilor acesta a suflat in fiola. Rezultatul: 0,23 (mg/l) la mie alcool pur in aerul expirat, moment in care agentii au decis sa-i ridice permisul pe o perioada de trei luni. Nuber a incercat in zadar sa-si activeze prin telefon pilele pe care sustinea ca le are la SPP, SIE si IGP, spunand totodata, ca este unul dintre sponsorii la "Pomul de Craciun" al Politiei. Nimic nu i-a induplecat pe oamenii legii sa-i returneze permisul de conducere. In tot acest timp, Nuber a vrut sa mituiasca politistii in speranta ca acestia vor "inchide" ochii, strecurand printre procesele-verbale mai multe bancnote.
"Salvatorii" lui Nuber
Dupa indelungi discutii telefonice, la fata loculului a sosit soferul elvetianului insotit de un prieten de al lui Nuber. Imaginile arata, de asemenea, cum soferul lui Nuber incerca mai abitir decat seful sau sa indese niste bani printre documentele agentului. Pe caseta ajunsa la presa se observa, de altfel, cum banii cad pe asfalt, iar angajatul lui Nuber ii aduna si apoi vrea din nou sa-i ofere politistului. Imaginile arata clar cum politistul lasa intentionat banii sa cada, iar cei veniti sa-l "salveze" pe Nuber ii culeg si incearca din nou sa le indese bancnotele agentilor printre hartii. Cand unul dintre politisti a inceput sa completeze procesul verbal, Nuber a pus din nou mana pe telefon, in speranta ca vreo pila ii va rezolva situatia si-si va recapata permisul, dar fara nici un rezultat. Reporterii ZIUA au incercat sa-l contacteze telefonic pe directorul Nestle Romania, Paul Nuber, pentru a afla si punctul sau de vedere. O angajata de la firma a precizat ca domnul Nuber nu este momentan disponibil, a cerut un numar de telefon si a precizat ca urmeaza ca dansul sa ne contacteze. Ulterior, Raluca Predoi, corporate affairs manager la Nestle, a cerut intrebarile reporterilor pe mail. Pana la inchiderea editiei, Paul Nuber nu facuse nici o declaratie si nu a raspuns la intrebarile adresate de ziarul ZIUA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.