Zaglebie Lubin a castigat in aceasta vara al doilea sau titlu de campioana a Poloniei, primul fiind cel din 1991. Zaglebie a ocupat primul loc cu 62 de puncte, din 30 de meciuri (18 victorii, 8 egaluri, 4 esecuri, golaveraj 57-29), la un singur punct
Zaglebie Lubin a castigat in aceasta vara al doilea sau titlu de campioana a Poloniei, primul fiind cel din 1991. Zaglebie a ocupat primul loc cu 62 de puncte, din 30 de meciuri (18 victorii, 8 egaluri, 4 esecuri, golaveraj 57-29), la un singur punct de a doua clasata, GKS Belchatow ("greii" din Polonia au terminat pe 3 - Legia Varsovia, respectiv pe 8 - Wisla Cracovia). Echipa a fost infiintata in 1946, evolueaza pe Stadionul "GOS", cu o capacitate de 30.000 de locuri, iar culorile sale oficiale sunt portocaliu-alb-verde. Zaglebie a mai jucat doua finale de cupa in Polonia, in 2005 si 2006, ambele pierdute. In echipa antrenata de Czeslaw Michniewicz (la Zaglebie din 3 octombrie 2006) au evoluat sapte straini in campionatul trecut, un ceh, un lituanian, un columbian, un portughez, un bosniac si doi brazilieni. Golgeterii echipei au fost Chalbinski si Piszczek, cu cate 12 goluri fiecare, urmati de Iwanski, cu 7 goluri. Dupa ce a castigat titlul, Michniewicz a anuntat ca doreste achizitionarea a patru internationali pentru a reusi calificarea in faza grupelor Ligii Campionilor. Patronul lui Zaglebie este Robert Pietryszyn, al doilea cel mai bogat om din Polonia, care a anuntat un buget de 10 milioane de euro pentru viitorul sezon. Se intentioneaza construirea unui nou stadion modern, cu o capacitate de 40.000 de locuri, ale carui costuri vor atinge circa 25 de milioane de euro. In urma cu doi ani, pe 11 iulie 2005, in Austria, Steaua a castigat un meci amical cu Zaglebie Lubin, scor 2-1, golurile "militarilor" fiind marcate de Nesu si Lovin. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.