Gafa - Ministrul Cioroianu incurca tarile Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri la Ohrid, in Macedonia, ca relatiile cu Rusia trebuie sa se mentina pozitive, fara a ignora sursele energetice alternative, asa cum face Georgia - ta
Gafa - Ministrul Cioroianu incurca tarile Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri la Ohrid, in Macedonia, ca relatiile cu Rusia trebuie sa se mentina pozitive, fara a ignora sursele energetice alternative, asa cum face Georgia - tara care nu detine insa resurse energetice importante, informeaza Realitatea TV. Dupa declaratia sefului diplomatiei romane, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Ilie Banica, a precizat ca ministrul se referea de fapt la Azerbaidjan, si nu la Georgia.   Incident - Posibil atentat la Glasgow O masina in flacari a intrat ieri intr-un terminal al aeroportului din orasul Glasgow, in sudul Scotiei. Politia a anuntat initial ca a fost vorba de un accident si ca doua masini s-au ciocnit in apropiere de terminal, iar una dintre ele a luat foc. Dupa acest anunt insa, politia a evacuat aeroportul si a anulat toate cursele aeriene. Politistii au confirmat si arestarea a doua persoane. Incidentul a avut loc la o zi dupa descoperirea a doua masini capcana la Londra.  Avocati - Uniunea Barourilor are un nou lider Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si-a desemnat o noua conducere in urma Congresului Avocatilor ce s-a desfasurat la Eforie Nord in perioada 29-30 iunie. Noul presedinte, cu un mandat de patru ani, este Gheorghe Florea. Cei trei vicepresedinsi sunt: Mircea Petre Stanculescu, Ionel Hasotti si Dorin Suciu. Congresul a mai dezbatut si alte probleme ale profesiei si a reafirmat ca orice ingerinta in raporturile dintre avocat si client incalca regulile fundamentale ale secretului profesional.  Pensii - Tariceanu spune ca Geoana minte Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a asumat ieri la Brasov meritul total al promovarii Legii Pensiilor, sustinand ca doar Guvernul Romaniei poate promova proiecte de lege care imbunatatesc situatia pensionarilor. Eliberat de spectrul unei motiuni de cenzura a PSD in actuala sesiune parlamentara, premierul a spus: "Geoana si PSD incearca sa-si atribuie tot meritul majorarii pensiilor. Este o minciuna sfruntata". La randul sau, ministrul Economiei Varujan Vosganian a anuntat cresterea pensiilor pentru tarani cu 50% de la 1 septembrie. (Libiu Mateescu)     Aniversare - Hong Kong, la China de 10 ani Fosta colonie britanica Hong Kong aniverseaza astazi 10 ani de la retrocedarea sa catre China. Pentru autoritatile de la Beijing evenimentul este o adevarata parada de forta: elicoptere si vase de lupta de la baza navala din Hong Kong, plus alte manifestari. Potrivit sondajelor recente, 55% dintre locuitorii fostei colonii continua sa se defineasca "cetateni ai Hong Kong-ului" si nu "cetateni chinezi".  Bucuresti - Noi restrictii in trafic Traficul rutier in centrul Capitalei, pe Bulevardul I.C. Bratianu, este restrictionat incepand de azi pentru lucrari la sistemele de canalizare. Santierul va afecta doua benzi, pe sensul Piata Unirii - Piata Universitatii pana la 8 iulie.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.