Senatorii PSD Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu, precum si senatorul PD Marius Marinescu au depus joi, la Senat, un proiect de lege privind "declararea de utilitate publica a terenurilor - proprietate a lui Costica Constanda -, situate in Bucuresti, zo
Senatorii PSD Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu, precum si senatorul PD Marius Marinescu au depus joi, la Senat, un proiect de lege privind "declararea de utilitate publica a terenurilor - proprietate a lui Costica Constanda -, situate in Bucuresti, zona Parcul Bordei".

Potrivit acestei propuneri, care are trei articole, "prin derogare de la prevederile articolului 7 din Legea nr. 33 din 1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, se declara de utilitate publica terenul in suprafata de 3,3 hectare, situat in Bucuresti, in zona Parcul Bordei, incadrat in PUG ca zona V4".

Proiectul de lege al celor trei senatori precizeaza ca Primaria Capitalei va indeplini toate formalitatile in vederea solicitarii instantei judecatoresti competente a exproprierii terenului, "dupa o dreapta si prealabila despagubire".

De asemenea, propunerea arata ca Guvernul va urmari aducerea la indeplinire a prevederilor legii initiate de Vacaroiu, Iliescu si Marinescu.

Potrivit unui comunicat transmis vineri agentiei MEDIAFAX de Marius Marinescu, proiectul, care a fost depus cu solicitarea de a fi dezbatut in procedura de urgenta, este sustinut de mai multe organizatii neguvernamentale si asociatii profesionale, printre care Liga luptatorilor revolutionari sportivi, Liga de box profesionist din Romania, Asociatia pagubitilor "Dacia" sau Partidul Verde.

Comunicatul mai arata ca sustinatorii initiativei legislative fac un apel la bucuresteni sa se prezinte marti, la ora 10.00, in fata Primariei Generale, "pentru a trage un semnal de alarma in ceea ce priveste pericolul de parcelizare a spatiilor verzi din oras".

Suprafata de teren situata pe malul Lacului Floreasca, cunoscuta sub numele de Parcul Bordei si aflata in proprietatea omului de afaceri Costica Constanda, se va transforma intr-un cartier rezidential, in urma unei decizii definitive si irevocabile a Curtii de Apel.

Prin decizia Curtii, consilierii municipali sint obligati sa aprobe proiectul imobiliar privat al lui Constanda pe terenul de pe malul Lacului Floreasca si sa-l despagubeasca cu 17.758.210 de euro, suma reprezentind veniturile pe care omul de afaceri considera ca le-ar fi obtinut in urma valorificarii spatiilor de birouri si de locuinte ce le-ar fi construit in zona.

Aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) - document care i-ar permite lui Constanda sa obtina autorizatia de construire pentru cartierul rezidential - se va discuta in prima sedinta a CGMB, potrivit primarului general Adriean Videanu. (MEDIAFAX)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.