Poloistii romani se pregatesc intens in aceste zile la Oradea pentru cel de-al doilea test important al anului, Liga Mondiala, echipa pregatita de Vlad Hagiu avand o misiune extrem de dificila la Budapesta, unde va da piept cu primele trei clasate la
Poloistii romani se pregatesc intens in aceste zile la Oradea pentru cel de-al doilea test important al anului, Liga Mondiala, echipa pregatita de Vlad Hagiu avand o misiune extrem de dificila la Budapesta, unde va da piept cu primele trei clasate la Mondialele de la Melbourne, Croatia, Ungaria, Spania, dar si cu incomoda reprezentativa a Rusiei, fosta medaliata olimpica aflandu-se intr-o perioada de reconstructie pentru a reintra in elita. Dornic sa obtina rezultate notabile, care sa le intareasca moralul elevilor sai pentru indeplinirea obiectivului major al FRP, calificarea la JO 2008, antrenorul Vlad Hagiu a adunat cam tot ce are mai bun la ora actuala prin bazinele autohtone, dar are si mari batai de cap cu absentele de marca, precum Florin Bonca, Kalman Kadar si Alexandru Matei. Conform programului de pregatire, tricolorii vor juca, azi, la Oradea, impotriva exoticei selectionate a Israelului in ultimul meci test dinaintea plecarii la Liga Mondiala, urmand ca din 4 iulie sa intre in focurile competitiei organizate de FINA. De mentionat ca Romania a ocupat locul sase la editia precedenta si a obtinut participarea in faza preliminara a Cupei Mondiale in baza rezultatelor de la CM din Australia, taxa de inscriere fiind deja platita de FRP. Cel de-al doilea turneu din faza grupelor va avea loc la Portugalete, in perioada 18-22 iulie, iar turneul final este programat sa se dispute in luna august, la Berlin. De mentionat ca FINA pune la bataie ca in fiecare an si premii substantiale, castigatoarea Ligii Mondiale urmand sa intre in posesia unui cec de 100.000 de dolari, in vreme ce ocupantele locurilor 5 si 6 isi primesc inapoi taxa de inscriere de 25.000 de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.