Cioroianu confunda Georgia cu Azerbaidjanul.

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat vineri, la Ohrid, in Macedonia, ca relatiile cu Rusia trebuie sa se mentina pozitive, dar ca exista si surse energetice alternative ce nu trebuie ignorate, oferind exemplul Georgiei, tara care nu detine insa resurse energetice importante. Georgia este mai degraba o zona strategica pentru tranzitul acestor resurse.

Dupa declaratia de presa a sefului diplomatiei romane, facuta cu ocazia Forumului de securitate al Consiliului Parteneriatului Euroatlantic, purtatorul de cuvint al Ministerului de Externe, Ilie Banica, a facut o rectificare pentru presa, precizind ca ministrul se referea de fapt la Azerbaidjan si nu la Georgia.

Adrian Cioroianu nu se afla la prima gafa. Ultima a facut-o cu doar o saptamina in urma, cind, aflat la Bruxelles, a comunicat presei ca cetatenii romani din Fisia Gaza care cerusera repartierea, din cauza conflictului din regiune, se aflau deja la Tel Aviv. Dupa aproximativ o ora, seful diplomatiei a revenit asupra declaratiei, precizind ca "femeile din Gaza sint inca la ele acasa".

Ministrul de Externe a fost intens criticat de presa si pentru prestatia sa din timpul vizitei la Washington. In momentul oportunitatilor de imagine care au precedat intrevederea cu secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, sefa diplomatiei americane a simtit nevoia sa faca o declaratie de presa despre atacul - petrecut in aceeasi zi - la moscheea din Samarra (Irak), declaratie la care Adrian Cioroianu a participat doar prin incuviintari laconice de genul "da", "desigur", "multumesc frumos". (NewsIn)