La minut - Ce ne mananca sufletul urban Orasul se poate muta doar pentru o seara catwalk. Isi poate pune pe podium bubele si mucegaiurile, in sens metaforico-vestimentar. La mijlocul lunii iunie, intr-un spatiu nefolosit din spatele Ambasadei Re
La minut - Ce ne mananca sufletul urban Orasul se poate muta doar pentru o seara catwalk. Isi poate pune pe podium bubele si mucegaiurile, in sens metaforico-vestimentar. La mijlocul lunii iunie, intr-un spatiu nefolosit din spatele Ambasadei Republicii Cehe, numit Concrete Garden. Brandul Leeda, din Cehia, colectia denumita Chic Tramp. O colectie "ajutata" din punct de vedere tehnic (daca se poate spune asa) de brandul autohton Rozalb de Mura.  SECOND HAND. Pentru ca nu mai e aproape nimic de aratat. Pentru ca nu mai e aproape nimic de demonstrat. Pentru ca... Se iau niste oameni tineri, de fiecare zi, unii cu figuri mai telurice, altii cu figuri psihedelice. Ii imbraci cu ceea ce se mai poate recicla din orele orasului: luciosul vanzatoarelor de seminte, oboseala femeii de serviciu, hainele de casa la pachet cu agrafitele roz care iti tin parul cand faci dus, sexualitatea iesita din pubela la agatat, vergeturile si graviditatea plimbate cu oarecare gratie. Toate acestea le expui, ca si cum n-ar fi expuse permanent de viata la instant. Efectul poate fi dezamagitor sau poate fi un succes. Depinde. Poate fi un succes in momentul in care ai curajul sa faci arta din "gunoi". Sa reciclezi ce-i al orasului, sa te inscrii repede pe trendul numit urbanism si astfel sa te invidieze lumea ca ai fost vizionar. Sa fii invitat in toate cluburile la moda, iar tu sa spui cu emfaza: "Se poarta si in LA, adica Los Angeles, pentru necunoscatori!".  Oricum ar fi, cand hotarasti ca second hand-ul este ultimul racnet, lumea nu se va mira. Caci second hand-ul poate fi adus cel mai usor la stadiul de fite.  CA BLOGURILE. Totul face parte din oras, iar orasul supara. Chiar cand incerci sa il impui ca moda. Ciorapii desirati, rupti, zdrentuiti nu mai pot fi folositi ca stindard al nonconformismului doar daca te-ai odihnit prea mult la tara. Si acolo ciorapii au farmecul lor!  Atractia pietrei-beton se reduce la tigara asexuata si la tatuajul proscris dupa o noapte de betie. Plictiseala poluarii se reduce la gesturi asexuate. Miscarile manechinelor - care nu sunt manechine, sunt ca blogurile. In acest caz sa ne mai miram daca maine tramvaiul 41 va fi considerat cel mai sexy mijloc de transport doar pentru simplul fapt ca de la geamurile lui se vede cerul mai bine?!?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.