Mult asteptatul iPhone al companiei Apple a fost in sfirsit pus in vinzare in Statele Unite azi. Unii cumparatori au asteptat zile intregi in fata magazinelor pentru a fi siguri ca vor apuca sa cumpere gadgetul. Vinzarea incepea la ora locala 18.00,
Mult asteptatul iPhone al companiei Apple a fost in sfirsit pus in vinzare in Statele Unite azi. Unii cumparatori au asteptat zile intregi in fata magazinelor pentru a fi siguri ca vor apuca sa cumpere gadgetul. Vinzarea incepea la ora locala 18.00, dar coada ajunsese de citeva sute de persoane cu ore inainte de startul oficial. Se vor da doar cite doua iPhone-uri fiecarui cumparator, "sa ajunga la toata lumea". Site-ul Gizmodo transmitea in direct de la coada din fata magazinului Apple din San Francisco.

iPhone-ul va fi disponibil si in Europa in cursul acestui an, iar in Asia va fi pus in vinzare de-abia anul viitor, arata BBC. Inca de la anuntul companiei Apple ca va lansa aparatul, acesta a suscitat mult interes. Este un telefon cu patru benzi, cu o lungime de 9 cm, Wi-Fi, touch screen, camera video si web browser, fara taste. Exista doua versiuni ale iPhone-ului, una cu patru si alta cu opt gigabiti de memorie. Bateria tine opt ore, daca se vorbeste la telefon, sase ore, daca se intra pe Internet, sau sapte ore, daca se urmaresc inregistrari video. Aparatul nu utilizeaza insa reteaua 3G, nu are apelare a numarului la comanda vocala si nu i se pot adauga noi ring tone-uri la cele 25 preinstalate.

Apple spera sa vinda zece milioane de unitati pina in 2008 si sa acapareze astfel 1% din piata de telefonie mobila. Pretul aparatului este insa destul de mare: 499 de dolari sau 599 de dolari, dar, in plus, cumparatorul trebuie sa isi ia un abonament de doi ani la compania AT&T, ce costa minimum 59,9 dolari pe luna. In Europa, preturile vor fi si mai mari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.