Cat de Chiuariu poti sa fii, sa trimiti la Comisia Europeana amendamente la raportul de tara, prin care sa soliciti sa fie scoase paragrafele in care Uniunea lauda Romania pentru progresele din Justitie?!
Daca UE ne lauda ca DNA se lupta cu cor
Cat de Chiuariu poti sa fii, sa trimiti la Comisia Europeana amendamente la raportul de tara, prin care sa soliciti sa fie scoase paragrafele in care Uniunea lauda Romania pentru progresele din Justitie?!
Daca UE ne lauda ca DNA se lupta cu coruptia mai ceva ca Mircea Cel Batran cu Baiazid - desi, fie vorba intre noi, directia asta a lui Daniel Morar e doar de florile cucului, o sperietoare politica - iata ca apare ditamai ministrul Justitiei, cu alura sa de Rica Venturiano, din "O noapte furtunoasa", si zice ca nu si nu, ca nu-i adevarat si ca procurorii anticoruptie sunt niste martafoi si niste pitifelnici.
Cu un ton de "Vocea Patriotului Nationale", Chiuariu da o lovitura la gioale nu numai Justitiei, ci si Romaniei, asupra careia planeaza clauza de salvgardare, chiar daca, acum, Franco Frattini a zis sa nu se mai cheme asa... Ca sa fiu sincer, ceva dreptate avea ministrul, insa nu-i normal. Daca raportorii UE s-au facut ca nu observa taras-grapisurile de la DNA, de ce sa vii tu, Tudor Chiuariu, si-ntr-un spirit total anti-romanesc, sa vrei sa dai lovitura de gratie chiar Guvernului din care faci parte?!
Asta nu mai e gafa, e prostie. Si daca n-a fost prostie, atunci e rea-vointa impotriva neamului care a cerut integrarea in UE. E peste tampenia lui Mircea Geoana, care atunci cand a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, daca stie sa existe in politica agenti sub acoperire ai fostei Securitati, a dat stupefiantul raspuns: "Nu stiu, inca nu ne-am numarat!". Daca Geoana a incercat sa dreaga busuiocul dand vina pe oboseala, atunci nici Chiuariu nu cred sa fi avut creierul odihnit, desi mintea pare a-i sta destul de lejer...
Caragialescul Venturiano de la Justitie, cand a incercat sa se justifice, a cazut din lac in put. A declarat presei ca el habar n-a avut de contra-raportul de tara, expediat la UE, ca acesta a fost intocmit de niste experti-consilieri ai ministerului pe care-l conduce. "Amice, esti idiot?!", ar fi replicat acelasi Caragiale pe caldura asta, cerebelo-dilatativa: "Pai, domnu' nu-i acasa?!", adica ministrul Chiuariu nu-i stapan pe minister? Consilierii lui pot sa faca ceea ce-i taie capul?! Daca da, atunci capul lui Chiuariu trebuie taiat. Adica, ministrul trebuie sa-si dea demisia...
N-am auzit sa fi spus in conferinta de presa in care s-a justificat ca va lua masuri drastice impotriva expertilor cu pricina. S-apoi, ce experti mai sunt si astia? Ceea ce ma duce cu gandul ca nici nu are asupra caror consilieri sa-si verse fierea. Nu cred ca amendamentele puteau fi trimise la Bruxelles asa, ca niste fituici, semnate de niscaiva consilieri-experti, fara apostila ministrului Justitiei. Asta nici Geoana n-o inghite... Poate s-o inghita, cu pluta cu tot, seful lui Chiuariu, Relu Fenechiu, sau directorul liceului unde a absolvit ministrul si unde s-a deplasat cu elicopterul, pe banii contribuabililor, ca sa inaugureze o piscina.
S-acu' sa ajungem la Macovei! Monica Macovei... Pai, daca ea e febletea Europei, agenta 007 a fostei reforme de la Justitie, cu Daniel Morar varf de atac pe extrema dreapta, cat de gica-contra poti sa te pui, fara sa te faci de cacao? Era firesc ca Mona sa iasa din letargie si sa faca un tur de sold cu Chiuariu, in fata camerelor de luat vederi. Macovei e mai dihai si cere sa fie reintrodusa salvgardarea - in forma initiala - ca numai astfel se poate face treaba cu Guvernul actual. Nici Mona nu-i acasa! Caldura mare, monser...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.