Ultimul serviciu oferit de consola Wii a japonezilor de la Nintendo, WiiWare, le da gamerilor posibilitatea de a crea ei insisi jocuri si de a le  uploada pe Internet. Acesta va aparea pe piata la inceputul anului 2008, informeaza


Ultimul serviciu oferit de consola Wii a japonezilor de la Nintendo, WiiWare, le da gamerilor posibilitatea de a crea ei insisi jocuri si de a le uploada pe Internet. Acesta va aparea pe piata la inceputul anului 2008, informeaza BBC News. Pentru a folosi WiiWare si pentru a-ti crea propriile jocuri iti trebuie doar citeva cunostinte de programare, un PC super accesorizat, iar jocul trebuie terminat pe consola. "Gamerii cu bugete mici, dar cu idei inovatoare vor avea acces la o piata a jocurilor pentru a sti daca sint destul de bune", afirma Reggie Fils-Aime, presedintele Nintendo America, citat de BBC.

Daca jocurile create prin WiiWare trec de juriul Nintendo, ele vor putea fi downloadate prin intermediul canalelor Wii Shop de catre alti utilizatori. Privita la inceput cu reticenta, programul a devenit in scurt timp popular datorita mobilitatii pe care o ofera gamerilor.

Compania a mai lansat recent pe piata si consola DS, care permite utilizatorilor sa o controleze cu un stylus ("creionul tehnologic" cu care se acceseaza ecranele sensibile) si este populara mai ales in rindul femeilor. Peste 24 de milioane de console DS s-au vindut in 2006, ceea ce a dat sperante oficialilor ca anul acesta sa vinda 14 milioane de Wii.

Lansarea facuta de firma Nintendo vine dupa o miscare similara a firmelor Microsoft si Sony, cu care se afla in competitie in acest domeniu si care au scos Xbox 36, respectiv PlayStation. Toate consolele noii generatii au accesorii online: vechile unelte Xbox si PS2 permiteau gamerilor jocul in retea, insa noile modele aduc inovatii in domeniul navigarii web sau al downloadului videoclipurilor.

Consola Wii a firmei de la Kyoto acomodeaza jocul in retea si are incorporat un opera browser, care permite navigarea cu usurinta pe canalele Wii ale Nintendo. Ii lipseste insa un hard drive care limiteaza materialul downloadat. Sony a lansat PS2, vinduta in milioane de exemplare, insa ii lipsea strategia online. De aceea, firma hi-tech a inlocuit-o cu PS3, ale carei atribute difera fata de Xbox 360 printr-un web browser care permite navigarea in spatial virtual. Pana acum nu a fost inclusa unealta care permite downloadul continuturilor tv sau video, insa Sony a anuntat ca, pe langa instalarea unei retele sociale gen Second Life care se va numi Home, va introduce si acest accesoriu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.