Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii il costa pe fiecare contribuabil 92 de eurocenti pe an, conform cifrelor date publicitatii de Palatul Buckingham. Cheltuielile reginei s-au ridicat la 37,3 milioane de lire sterline, ceea ce inse


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii il costa pe fiecare contribuabil 92 de eurocenti pe an, conform cifrelor date publicitatii de Palatul Buckingham. Cheltuielile reginei s-au ridicat la 37,3 milioane de lire sterline, ceea ce inseamna cu 7% mai putin decit sumele cheltuite in ultimii sase ani. Suma include 8,8 milioane pentru salarii ale staffului si 5,6 milioane cheltuieli de calatorie pentru regina si pentru familia regala. Managerul financiar al Casei Regale a folosit prilejul publicarii acestor cifre pentru a cere un milion de lire sterline in plus, pe an, pentru familia regala. Palatul Buckingham trebuie renovat, unele parti ale constructiei fiind pe punctul de a se prabusi. Raportul mai arata ca familia regala face eforturi pentru a reduce nivelul de emisii de carbon produse de resedinte. Numai anul trecut, aceste emisii au fost reduse cu 12%. Cea mai scumpa calatorie intreprinsa de familia regala a constat intr-o vizita in Orientul Mijlociu a printului Charles si a sotiei sale Camilla, costind 345.710 lire sterline.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.