Hipertensiune     Orele de risc mare in privinta accidentului de vase din creier, provocat de o tensiune arteriala ce sare din tatani, sunt in mod ciudat orele dintre 6:00 si 8:00 dimineata. Se mira pe buna dreptate oamenii de ce dupa o
Hipertensiune     Orele de risc mare in privinta accidentului de vase din creier, provocat de o tensiune arteriala ce sare din tatani, sunt in mod ciudat orele dintre 6:00 si 8:00 dimineata. Se mira pe buna dreptate oamenii de ce dupa o noapte de somn, cand se presupune ca organismul s-a odihnit, tocmai atunci, la trezirea din somn, hipertensiunea poate sa o ia razna. Si totusi asa este.  O explicatie se refera la faptul ca tocmai la inceputul zilei glandele secreta mai intens hormoni pentru a constitui elanul de lupta pentru o zi cu multe de facut.  Numai ca acest puseu de secretii glandulare biciuiesc si tensiunea arteriala, care creste si poate duce la neplaceri.  Este motivul ca hipertensivii sa-si inghita pilulele impotriva hipertensiunii in primele ore ale diminetii.  Hipertensiunea este o pacoste care-si falfaie aripile paguboase peste omenire. Peste 55 de ani, riscul de hipertensiune arteriala este in proportie de 90% si doua treimi din varstnici sunt hipertensivi. De fapt, hipertensiunea inseamna un volum mai mare de sange pompat, corelat  cu pierderea elasticitatii vaselor. Un om declarat hipertensiv se logodeste cu medicamentele pentru tot restul vietii. El trebuie sa isi inghita pilulele in fiecare zi. Cea mai mare greseala este abandonarea tratamentului de la sine putere de catre hipertensiv, care, atunci cand se simte bine, isi arunca pastilele intr-un fund de sertar. Hipertensiunea este o boala cronica si trebuie tratata in fiecare zi. Iar daca se intrerupe administrarea de medicamente, hipertensiunea revine la valori si mai mari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.