Spania - Aeroportul din Ibiza, evacuat Aeroportul din insula spaniola Ibiza a fost evacuat ieri in urma unei amenintari cu bomba venita de la organizatia basca ETA. Politia spaniola a evacuat peste trei mii de persoane din Aeroportul Ibiz
Spania - Aeroportul din Ibiza, evacuat Aeroportul din insula spaniola Ibiza a fost evacuat ieri in urma unei amenintari cu bomba venita de la organizatia basca ETA. Politia spaniola a evacuat peste trei mii de persoane din Aeroportul Ibiza, dupa ce cotidianul basc Gara, folosit in mod frecvent de ETA pentru a revendica diverse atacuri, a anuntat pe internet ca a primit un apel anonim care semnala prezenta unui dispozitiv exploziv, informeaza Mediafax.  Ziarele si posturile de televiziune spaniole au anuntat apoi ca expertii pirotehnisti ar fi gasit si detonat un pachet suspect, in care nu se stia daca era sau nu explozibil. Ministerul de Interne spaniol a anuntat insa ca nu a avut loc nici un fel de explozie, si ca de fapt a fost vorba de o falsa alerta cu bomba, potrivit Realitatea TV. Pe insula se afla in acest moment aproximativ 100 de turisti romani, dar pentru ieri nu a fost programata nici o cursa de la sau spre Bucuresti, transmite Antena 3.  ARMISTITIU INCHEIAT. Spania este in alerta din ziua de 5 iunie, dupa ce organizatia separatista basca ETA a anuntat ca rupe acordul de incetare a focului incheiat cu guvernul. Finalul lunii iunie este marcat in Spania de primele plecari masive in vacanta din vara acestui an, iar aeroportul din Ibiza este unul dintre cele mai mari ale tarii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.