Nu numarul, ci gradul de satisfactie da tonul intr-o relatie sexuala reusita.Este concluzia unui studiu efectuat de Harris Interactive in 26 de tari de pe cinci continente si la care au participat 26.000 de persoane.   Acest studiu efectuat a
Nu numarul, ci gradul de satisfactie da tonul intr-o relatie sexuala reusita.Este concluzia unui studiu efectuat de Harris Interactive in 26 de tari de pe cinci continente si la care au participat 26.000 de persoane.   Acest studiu efectuat anual pentru firma Durex vizeaza activitatea sexuala pe planeta. S-au intocmit diverse clasamente care au fost comentate cu multa fantezie. Stim acum ca grecii sunt lideri in privinta numarului contactelor sexuale. Ei sunt pe primul loc in topul numarului mediu de raporturi sexuale anuale, cu 164, urmati de brazilieni (145), polonezi si rusi (143), indieni (130), mexicani si elvetieni (123), neozeelandezi si chinezi (122), italieni (121) si francezi (120). Intr-un alt top vizand durta unui raport sexual, nigerienii stau cel mai bine. Ei fac parte dintre cei care au cele mai lungi partide sexuale (24 de minute), fata de francezi, cu 15 minute, media generala fiind de 18 minute. Japonezii sunt cei mai putin activi (48 de raporturi sexuale pe an) si cei mai frustrati, doar 15% dintre ei fiind satisfacuti de viata lor sexuala.   Potrivit sexologilor, una dintre cauzele esecului in raporturile sexuale sunt disfunctiile erectile. In studiul "Sanatatea in cuplu", realizat de psihologul Sorina Cristea de la Spitalul de Urgenta Floreasca, autoarea defineste disfunctia erectila: "Inabilitatea realizarii sau a mentinerii unei erectii suficiente pentru a o performanta sexuala satisfacatoare". Din datele oferite de studiu reiese ca disfunctiile erectile afecteaza in grade diferite aproximativ 52% dintre barbati (17% usor, 25% moderat si 10% sever). Dar mai importante decat frecventa si durata actului sexual sunt aspectele emotionale si relationale.     INSATISFACTIE. Cele mai mari probleme conjugale au ca punct de plecare insatisfactia legata de viata sexuala. "In cadrul unui studiu realizat pe mai multe tipuri de cupluri (primul grup - cupluri casatorite, cu o vechime intre 5 si 20 ani, al doilea - cupluri necasatorite, cu o coabitare mai lunga de 1 an, al treilea - cupluri necasatorite, fara coabitare), s-a ajuns la concluzia interesanta ca, atunci cand relatia sexuala merge bine, aceasta conteaza in proportie de 20%, insa daca aceasta componenta merge rau, atunci ea conteaza in proportie de 80%", arata psihologul Sorina Cristea de la Spitalul de Urgenta Floreasca.     Nu doare, dar ne arde "Problemele de sexualitate nu dor si nu sangereaza.Ele nu dau decat dureri de cap, insomnie, scad atentia,apare nervozitatea, creste conflictualitatea, creste consumul de alcool sau tigari etc. Apar modificari sociale, profesionale si de ce oare? Pentru ca ceva nu merge. Ceva ce nu doare,dar ne arde - sexualitateaproprie si de cuplu", spune dr Nicolae Calomfirescu,presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.