Moto: "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul"
Mircea Badea, realizator tv

Din necesitati de uscare, tovarasii mei de namol iau atitudini hieratice. Unul solid, mustacios, cu un sex urias, sta cu bratul drept in sus, miscand us
Moto: "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul"
Mircea Badea, realizator tv

Din necesitati de uscare, tovarasii mei de namol iau atitudini hieratice. Unul solid, mustacios, cu un sex urias, sta cu bratul drept in sus, miscand usor din solduri, ca o statuie de ciocolata. Bagat cu capul in clamele gardului, ca un rastignit pe dos, un altul se expune pe sira spinarii. Amestecat cu nisipul, un tanar blond, ochelarist, isi tine picioarele larg desfacute, cu sexul flasc, sa se bronzeze si prin partile umbrite de obicei. Rasturnat pe spate, gol pusca, ofer soarelui un obraz manjit de namol, ce se strange usor, fierbinte, ca sub o armura nevazuta, sub soarele tare si consecvent siesi. Nu ma gandesc la nimic. Doar o usoara adiere racoroasa din acelea facute sa frunzareasca o carte uitata deschisa luneca peste pulpele mele goale, amintindu-mi ca stau gol pusca, in plina lumina a zilei, fara sa-mi fie rusine.

In jurul celor doua cupe de namol, mare forfoteala. Nou-venitii, cu pielea ca lamaia, sunt ajutati sa se unga si pe spinare. Da, aici, camaraderia ia forma uimitor de concreta a ungerii reciproce. Personal, n-am cerut ajutorul nimanui, batos cum sunt, in acest tarc de piei goale, in care ma simt usor jenat, dar de fiecare data s-a oferit cate cineva sa ma unga pe spate. Si de fiecare data, ca si la dusurile puternice, fixate mai incolo, la margine, trimitand in jos lungi si subtiri vergele de apa, mi s-au parut in glasurile celorlalti usoare, aproape imperceptibile, inflexiuni sexuale. Pe cer, smocuri de nori, incurcand slujba soarelui de vara, senin in tot ce face in aceasta zi, binecuvantata, de iulie. De o parte si de alta a bazinului cu apa sulfuroasa, varsata pe o teava de fonta, funduri trandafirii, ca niste purcelusi fragezi, generos oferite soarelui de var. Goi pusca, cu sexurile balanganitoare, barbati in toata firea, gravi in tot ce fac - directori, sefi de compartimente, ingineri, profesori universitari, greu de imaginat altfel decat la costum inchis si camasa alba stralucitoare, adusa pana sub barbie de nasturi striati - fac aici ceea ce de obicei se face afara, la birou. La rugamintea femeii de serviciu, o cetateanca intre doua varste, doi dintre pacienti o ajuta sa-si duca la intrare tuburile in care a fost carat namolul, acum goale. Stand in jurul meselor de tabla, pe scaune ruginite, alti cativa beau cafele, fumeaza si vorbesc despre fondul de investitii. Serveste la bufet o femeie la vreo 30 de ani, impreuna cu sotul. Deseori clientii, stand la coada sau facand comanda, cu banii mototoliti in pumn, isi pun pe tejgheaua de tabla sexul si testiculele, ca si cum le-ar oferi spre schimbare. In fund, pe un cearsaf, un domn cu ochelari citeste un ziar strain, facand sublinieri cu un stilou de aur. In bazin, lume felurita. Un tatic isi invata baiatul sa inoate. Acela nu vrea, se tine de gatul taticului, tipa si da infricosat din picioare, in hazul celor de pe marginea bazinului. Tatal, neinduplecat, nu se lasa. Barbati matahalosi, cu spate de carbune, ajung din cateva miscari pana la marginea bazinului, se agata de ciment si privesc incantati.

Printr-o crapatura cat o geana de lumina se desfasoara inainte tarcul femeilor, trupuri-trupuri goale, zeci de sexuri cu negreata triunghiurilor stricta, kilograme de sani albi, despuiati de sutiene, cu nasturele maroniu pronuntat. Sunt si alte locuri prin care poti vedea pe gratis, la proportii inzecite, ceea ce la un film sexy se vede contra plata. Cativa barbati in puterea varstei au lungit gaturile peste gard si, privind dincolo, comenteaza cu o nota profesionala, cu obiectivitate, sanii tovaraselor noastre de viata. De altfel, gardul de beton, ca si in viata, nu reuseste sa desparta categoric cele doua sexe. De o parte si de alta a gardului se converseaza, se schimba tigari, cafele, prosoape, flacoane cu Bronzol. In interiorul acelorasi familii, fireste, pentru ca - am uitat sa spun - la namol se vine pe familii. La intrare barbatul o ia intr-o parte si femeia in alta, ca sa se regaseasca mai tarziu, cu intinderi de o parte si de alta a gardului despartitor.
Asa o fi fost in Raiul lui Adam?!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.