ATENTIE! - Alimente perisabile
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) recomanda consumatorilor sa fie atenti la produsele alimentare pe care le cumpara, in special la cele cu grad ridicat de perisabilitate, care ar putea fi alterate din cauza caldurii. ANPC recomanda consumatorilor sa fie precauti atunci cand cumpara produse lactate, preparate din carne, peste proaspat, inghetata, unt. De asemenea, Autoritatea recomanda consumatorilor ca, in supermarketuri, chiar daca exista sistemul de aer conditionat, sa amane achizitionarea produselor alimentare spre sfarsitul cumparaturilor.


INTRUNIRE - Noi standarde pentru alimente
Comisia Codex Alimentarius se va intalni saptamana viitoare pentru a stabili noile standarde cu privire la alimentele pe baza de peste, oua si la produsele pentru sugari. Membrii comisiei vor lua in considerare aplicarea unor norme drastice de igiena pentru producatorii si distribuitorii de peste si oua. De asemenea, vor stabili exact alimentele care pot avea inscriptionat pe eticheta "pentru uz medical".


COPII - Fara reclame la fast-food
Autoritatile americane sunt ingrijorate de mesajul pe care publicitatea la alimente il transmite copiilor. De aceea, Comisia Federala pentru Comunicatii (FCC) doreste introducerea unor masuri pentru prevenirea obezitatii juvenile. Daca proiectul se va aproba, la televiziunile americane nu vor mai exista reclame la produse fast-food, iar timpul publicitar total se va reduce cu 50%. Aceste masuri vor fi completate cu campanii de educare cu privire la alimentatia sanatoasa si echilibrata.


DESCOPERIRE - Rosii modificate genetic
Cercetatori israelieni de la Institutul Newe Ya-ar Centre au creat folosindu-se de ingineria genetica o specie de rosii care miros a trandafir si au gust de lamaie. Conform cercetatorilor, noua specie de tomate are calitati antimicrobiene si impiedica aparitia parazitilor la nivelul intestinului, numai ca nu pastreaza culoarea rosiei traditionale. Mai mult, nu are aceeasi cantitate de antioxidanti, benefici pentru sanatate.