INTERDICTII. Uniunea Europeana a pus in aplicare noile reglementari cu privire la standardele de siguranta ale companiilor aeriene care au permisiunea de a survola si de a asigura transportul in spatiul aerian comunitar, relateaza The Guardian. Ca at
INTERDICTII. Uniunea Europeana a pus in aplicare noile reglementari cu privire la standardele de siguranta ale companiilor aeriene care au permisiunea de a survola si de a asigura transportul in spatiul aerian comunitar, relateaza The Guardian. Ca atare, companiile indoneziene si rusesti nu se regasesc pe lista care beneficiaza de girul Uniunii. Si companiile africane s-au confruntat cu interzicerea asigurarii de servicii in spatiul UE, datorita numarului mare de accidente care au loc cu aparate detinute de acestea.  RELUARE. Polonia doreste redeschiderea dezbaterii asupra unui nou tratat european, in forma de compromis asupra careia s-a convenit la summit-ul de la Bruxelles de saptamana trecuta, relateaza Rompres. Polonia urmareste acest fapt pentru a se asigura ca va primi concesiile dorite referitoare la mecanismul de vot. Bruxellesul nu si-a ascuns iritarea la adresa declaratiilor premierului polonez, Jaroslaw Kaczynski, declarandca aceasta discutie nu trebuie redeschisa, mai arata Rompres.  SUB LUPA. Democratii din Congresul american au inceput o adevarata campanie impotriva vicepresedintelui Dick Cheney,  pentru a-l forta pe acesta sa deconspire acte si decizii pe care le-a luat de-a lungul celor sase ani de mandat. De la ascultarea telefoanelor pana la folosirea tehnicilor de tortura in inchisorile militare, figura unuia dintre cei mai influenti vicepresedinti pe care i-a avut SUA este adusa in centrul dezbaterilor politice din Congres, scrie cotidianul britanic The Independent.  EURO. Felul in care arata bancnotele euro reflecta o imagine "rece" a Uniunii, relateaza Bloomberg, receptionat de Rompres. In loc sa prezinte "imagini ale unor fiinte vii, mai degraba decat ferestre si porti", dupa cum a sugerat Parlamentul European Bancii Centrale Europene, pe bancnote sunt redate epoci arhitectonice diferite din istoria Europei, de la stilul clasic, pe bancnotele de 5 euro, la stilul modern - pe cele de 500 de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.