Caldura mare... Daca in spatiul carpato-danubiano-pontic numele cele mai des pomenite in paginile publicatiilor a€žsportive" (si nu numai...) sunt cele ale unui Emeghara ori Cesinha, in peninsula iberica jurnalistii se desfata facand si de
Caldura mare... Daca in spatiul carpato-danubiano-pontic numele cele mai des pomenite in paginile publicatiilor a€žsportive" (si nu numai...) sunt cele ale unui Emeghara ori Cesinha, in peninsula iberica jurnalistii se desfata facand si desfacand transferurile unui Ronaldinho, Henry sau Kaka. Vremurile de altadata, cand Gica Popescu purta banderola de capitan al catalanilor de la FC Barcelona, s-au dus ca norii de ploaie ce au cam uitat drumul spre campia Baraganului.  
A PLECAT CAPELLO. Nu-i bai, ca doar nu sta el, Joan Laporta i Estruch, presedintele unui gigant precum FC Barcelona, in mostenirea lasata de "superechipa" lui Johan Cruyff. Oricum, olandezul, ale carui probleme de sanatate il impiedica sa ia loc pe banca tehnica, a ramas in anturajul gruparii de pe "Nou Camp" in chip de sfatuitor "din umbra", cum le place unora sa spuna. Si sfaturile au cam dat rezultate in ultimii ani, avocatul Laporta silindu-se sa deprinda cu folos tainele fotbalului de inalta clasa. Presedintele "blau-grana"nu se va multumi cu trofeele adunate in ultimii ani, mai ales ca rivalul Calderon de Madrid l-a pus pe liber pe Fabio Capello, singurul tehnician ce reusise sa intrerupa sirul de succese ale catalanilor in "Primera Division".  
INCA NU A PLECAT WENGER. Locul lui Capello va fi luat pare-se de Bernd Schuster, a carui cariera de fotbalist include si un periplu prina€¦ Catalunia. Cu oprire la FC Barcelona. Ramane de vazut daca tehnicianul german, in varsta de 47 de ani, va reusi acolo unde doar Capello si Vicente del Bosque nu s-au facut de ras. "Sigur, saptamana viitoare se va rezolva totul" a declarat Schuster, care se vede deja parasindu-i pe cei de la Getafe si dand cu subsemnatul pe contractul cu madrilenii. Pana una-alta Laporta nu a stat cu mainile in buzunarele sacoului, si l-a adus in batatura proprie pe fundasul francez Eric Abidal. Pentru 4 ani. Asta dupa ce l-a convins pe Thierry Henry sa ii lase cu ochii in marunta ploaie englezeasca pe londonezii de la Arsenal. Gurile tabloide din Regatul Unit au insinuat ca urmatorul "tunar" ce va ateriza la Barcelona va fi chiar antrenorul Arsene Wenger! Mai stiia€¦  
AU VENIT HENRY SI ABIDAL. Valoarea contractului lui Abidal se ridica la vreo 15 milioane de euro, lista de achizitii a lui Laporta cotinuand cu romanul Cristi Chivu, pe a carui semnatura se mai bat rivalii de la Real Madrid, dar si subordonatii lui Massimo Moratti, boss-ul Interului din Milano. De plecat spre alte zari, va pleca probabil Ludovic Giuly, francezul de 31 de ani dorind sa se intoarca in patria muma. Si nu oriunde, ci in Principat. Clubul AS Monaco n-ar zice ba, daca ar fi sa il aduca pe Giuly pentru urmatorii 3 ani. Gratis, daca s-ar puteaa€¦ "Giuly este un jucator important, care a lasat amintiri frumoase aici. Insa in joc este si fezabilitatea financiara", a declarat directorul general al monegascilor, Marc Keller. Cu alte cuvinte, daca salariul n-ar fi prea mare... si daca Laporta n-ar avea pretentii exagerate... In orice caz, pentru Giuly mai exista si variantele Fiorentina, Newcastle si Olympique Marseille. Bonne chance Ludovic!  
SA VINA RONALDINHO! Italienii continua sa a€žbage strambe". Presa din cizma le da o mana de ajutor oficialilor de la AC Milan, care incearca de cativa ani sa il aduca la Milanello pe Ronaldinho. Mijlocasul brazilian ar fi ajuns in acest week-end la Milano, oficial pentru oarece cumparaturi, neoficial pentru a discuta cu baietii lui Berlusconi un posibil transfer. Cel putin asa ne informeaza cotidianul a€žTuttosport". Stirea a provocat furia conducatorilor de la FC Barcelona care au anuntat ca Ronaldinho nu este de vanzare, desi italienii ar fi dispusi sa ofere 100 de milioane de euro pentru inregimentarea a€žextraterestrului" din tara cafelei. Asta ca se le mai taie a€žcantautorilor" din elan... Parca s-a mai potolit si canicula (ca sa nu spun a€žcaligula", vorba unui stelist din a€žepoca" Piturca). Nu pentru mult timp, daca ar fi sa ii credem pe prietenii de la INMH.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.