CE BEM, CE MANCAM
"Fibre Dieta Plus" este un produs benefic pentru sanatate, dar are un alt mare avantaj. Are o eticheta scrisa dupa toate normele europene, astfel incat consumatorul sa stie exact ceea ce contine.


INGREDIENTE. Produsul contine: "Faina de porumb extrudat, fibre naturale din grau (21%), fibre din naturale tarate de ovaz (21%). Produsul contine gluten". Producatorul nu se limiteaza la oferirea acestor informatii, ci atentioneaza consumatorul ca nu poate inlocui cu acest produs o alimentatie variata.


ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca produsul analizat face parte din categoria alimentelor functionale, bogat in fibre alimentare cu efecte benefice asupra sanatatii. Specialistul nostru apreciaza ca "eticheta acestui produs respecta normele europene, mentionand si contraindicatiile si accentuand faptul ca produsul nu inlocuieste o alimentatie variata". Producatorul specifica faptul ca aceste fibre nu sunt indicate "persoanelor cu boli inflamatorii sau hemoragice ale intestinului subtire sau gros". De pe eticheta acestui produs aflam si valorile nutritionale pentru 100 de grame: "valoarea energetica 236 Kcal/987 kJ, proteine 5 g, glucide 55 g, lipide 0,5 g, fibre 34 g, sodiu max 200 mg".  In functie de toleranta digestiva a consumatorului, produsul va fi folosit pentru a completa necesarul de fibre alimentare zilnic, care se situeaza in jurul a 30 g, pentru o persoana adulta sanatoasa. Avand in vedere ca are in compozitie gluten, produsul este interzis celiachicilor.