Excluderea lui Dancu si Ponta, valabila
Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a precizat, ieri, ca cererea sa de excludere din partid a vicepresedintilor Victor Ponta si Vasile Dancu ramane valabila. "Daca Organizatia PSD Bucuresti nu a retractat nimica, prin excludere vedeti ce ramane", a exclamat Vanghelie la insistentele ziaristilor pe acest subiect. El a mai spus ca "toate noutatile" vor fi facute publice dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului. Comitetul Executiv al PSD fusese initial fixat pentru data de 27 iunie, apoi decalat cu o zi, pe 28, dupa care a fost amanat pentru saptamana viitoare, dar nici convocarea in aceasta perioada a Comitetului Executiv nu este o certitudine. (R.A.)
Nastase ar vrea la Cotroceni
Adrian Nastase a spus ieri ca ia in calcul sa candideze din nou la Presedintie. "Vreau sa fac politica in continuare, am multe de oferit", a declarat marti seara, la Realitatea TV, fostul premier. Declaratia fostului premier vine la cateva zile dupa ce in presa s-au intensificat mesajele referitoare la o posibila reactivarea a sa in interiorul PSD. Intrebat daca ia in calcul o noua candidatura la Presedintie, Adrian Nastase a raspuns afirmativ, subliniind insa ca nu are ca scop in viata sa fie pentru a doua oara sef al social-democratilor. El a mentionat ca isi propune ca in perioada urmatoare sa intensifice consultarile si dialogul cu unii dintre liderii PSD, carora le va propune propria viziune privind un proiect politic asupra viitorului tarii. Liderul social-democrat a vorbit si despre relatia sa cu Mircea Geoana, pe care a caracterizat-o ca fiind una foarte rece, "aproape inexistenta". In replica, Mircea Geoana a spus ca o discutie despre acest subiect este prematura, iar Marian Vanghelie a aratat ca cel mai bine plasat candidat social-democrat la prezidentiale va fi sustinut si de organizatia pe care o reprezinta. (R.A.)
Vor salarii de parlamentar
Adjunctii Avocatului Poporului solicita sa fie asimilati cu parlamentarii si sa beneficieze de diurna si cheltuieli de transport. Cererea a fost adresata Birourilor Permanente ale Parlamentului, insa conducerea acestui for a trimi-o ieri la comisiile juridice si de munca. Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a declarat ca, potrivit legii, adjunctii Avocatului Poporului nu sunt demnitari, astfel ca Birourile Permanente au trimis scrisoarea catre comisiile juridice si de munca, "spre a fi refacuta", pana in septembrie. Si in 23 mai secretarul Camerei Ioan Munteanu preciza, dupa o sedinta a Birourilor Permanente reunite, ca o solicitare similara a fost trimisa Comisiilor juridice pentru un punct de vedere.(R.G.)
CNI a trecut de Senat
Senatorii au aprobat, ieri, cu 66 de voturi "pentru", o abtinere si nici un vot impotriva, componenta Consiliului National de Integritate. Lista cu numele membrilor Consiliului National de Integritate votata de senatori a fost citita in plen de catre presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Din partea PNL, membru plin a fost validat Mihai Radu Saptefrati, supleant - Pop Razvan Codrut; PD - Zlotea Marin (membru plin), Mocanu Adrian Tudor (supleant); UDMR - Veress Emod (membru plin), Balogh Boglarko (supleant); PSD - Simona Maia Teodoriu (membru plin), Ancuta Geanina Oprea (supleant); PRM - Capota Marian (membru plin), Rosetti George Adrian (supleant); PC - Alice Draghici si, din partea minoritatilor nationale, Tiberiu Tanase. Din partea MJ Constantin Lefter Zaharia este membru titular, iar membru supleant este Elena Lorena Udrea. Din partea Ministerului Economiei si Finantelor, au fost validati ca membru titular Marcu Nicu, si membru supleant, Dumitru Parvulescu. Din partea societatii civile, membru in Consiliu este Razvan Codru Vrabie. (R.I.P.)