Cu largul concurs al consilierilor PSD si al unui exclus din PD, manevra primarului liberal are de fapt scopul de a-l inlatura pe incomodul vice si a-i inchide acestuia gura. O tentativa identica a avut loc in aprilie anul curent, dar fara sorti de i
Cu largul concurs al consilierilor PSD si al unui exclus din PD, manevra primarului liberal are de fapt scopul de a-l inlatura pe incomodul vice si a-i inchide acestuia gura. O tentativa identica a avut loc in aprilie anul curent, dar fara sorti de izbanda. Atunci, consilierii PD au facut front comun in sustinerea lui Silaghi, iar lovitura s-a amanat. Pentru destituirea edilului adjunct al Sectorului 4 - moment in care acesta si-ar pierde si calitatea de consilier local - sunt necesare 18 voturi secrete, din totalul de 27. PD detine - 10 consilieri, PSD - 8, PNL - 7, PRM - 1, iar Costel Cascaval s-a facut independent, dupa ce a fost exclus din partid. Motivul a constat in faptul ca ar fi facut campanie anti Basescu, in Parcul Tineretului, alaturi de opozantii presedintelui.
Marul discordiei
Fara a prezenta dovezi concludente, Adrian Inimaroiu si-a acuzat adjunctul ca a intrat in conflict cu toata lumea, inclusiv cu consilierii PD si angajatii primariei. De asemenea, s-a plans de prestatia acestuia, incepand cu sfarsitul lui 2005. Unul dintre capetele de acuzare consta intr-o dispozitie pe care ar fi dat-o Radu Silaghi, in timpul crizei gripei aviare din Sectorul 4, cand ar fi propus evacuarea cetatenilor din zona de carantina. Viceprimarul infirma vehement aceasta varianta, considerand ca se bazeaza pe afirmatiile mincinoase ale unui singur om rau intentionat, montat de primar pentru a-l defaima. In realitate, Inimaroiu s-ar teme de Silaghi, fiindca acesta il face raspunzator pentru proasta gestionare a banului public.
Despre ce este vorba? Primarul sectorului 4 a angajat in 2005 o linie de finantare de la BCR, in suma de 400 de miliarde ROL, destinati investitiilor in reteaua de apa, canal si in sistemul rutier. Pentru ca acesti bani n-au fost folositi pana la sfarsitul lui 2006, la fel ca si alte fonduri existente, 919 miliarde ROL au ajuns la fondul de rulment, platindu-se in mod nejustificat dobanzi bancare din banii contribuabililor. De asemenea, pentru anul in curs a fost contractata o a doua linie de finantare, avand acelasi scop, in suma de 1620 de miliarde RON.
Pe de alta parte, Inimaroiu vrea sa organizeze licitatii cu dedicatie, pentru incredintarea contractelor de lucrari pe bucati, mai multor firme autohtone. In replica, Silaghi a propus o licitatie internationala, astfel incat toate lucrarile sa fie executate de o firma serioasa si capabila, specializata in retele de apa, canal si asfaltari.
n
Alte acuzatii la adresa primarului
Viceprimarul isi mai acuza superiorul ca un concurs pentru sefia Directiei de control a primariei a fost anulat intrucat n-a iesit cine a vrut Inimaroiu. In cele din urma a fost inscaunat ilegal pe colonelul Miu, ofiter SRI pana in 2006. Totodata, edilul acorda functii in primarie clientelei politice, ba chiar sotiilor unor consilieri PSD, spre a-i atrage pe acestia de partea sa.
In lunile februarie - martie anul trecut, primarul a refuzat sa semneze alimentarea conturilor de hrana pentru aproape 600 de copii asistati, timp de 24 de zile. In aceasta situatie, angajatii Directiei generale de asigurari sociale si protectia copilului au fost nevoiti sa aduca mancare de acasa pentru a-i hrani pe micuti, contribuind si cu unele sume de bani.
Directorul general Mihaela Dumitrescu s-a plans in scris la adresa edilului-sef al Sectorului 4: "Se pare ca pentru dl. Inimaroiu minciuna si instigarea sunt un mod de viata, care este de fapt specific persoanelor cu tulburari de comportamnet si cu un IQ la nivel sub mediu. Nu este de mirare, deoarece posibilitatile sale de perceptie cu privire la managementul administratiei locale sunt cel putin discutabile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.