Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca faptul ca Romania si Bulgaria au participat la exercitiul "Danube Guard 07" alaturi de Serbia, arata vointa celor doua state de a avea Belgradul ca partener in tratatele din care fac parte.
Prese
Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca faptul ca Romania si Bulgaria au participat la exercitiul "Danube Guard 07" alaturi de Serbia, arata vointa celor doua state de a avea Belgradul ca partener in tratatele din care fac parte.
Presedintii Georgi Parvanov, Traian Basescu si Boris Tadic (foto) au participat miercuri, la Portile de Fier, pe malul romanesc al Dunarii, la un exercitiu militar la care au colaborat forte militare din cele trei state. Dupa incheierea exercitiului militar, cei trei sefi de stat au sustinut o conferinta de presa, pe malul sarb al Dunarii, la Vidikovac. In interventia sa, Basescu a spus ca reusita exercitiului demonstreaza ca securitatea in regiune este o prioritate a celor trei state, transmite Mediafax. Potrivit lui Basescu, exercitiul a demonstrat ca militarii din cele trei tari sunt capabili sa stabileasca si sa urmeze planuri comune si, de asemenea, a demonstrat increderea reciproca a celor trei state. "Faptul ca Romania si Bulgaria au participat la acest exercitiu alaturi de Serbia arata vointa celor doua de a avea Serbia ca partener in tratatele din care fac parte", a spus Basescu. Presedintele bulgar, Georgi Parvanov, a amintit, la randul sau, ca Bulgaria si Romania au sustinut, anul trecut, in cadrul summit-ului NATO desfasurat la Riga, includerea Serbiei in Parteneriatul pentru Pace al NATO. Cei trei presedinti au subliniat necesitatea colaborarii pe teme de securitate intre cele trei state, succesul exercitiului de miercuri demonstrand, in opinia lor, ca aceasta cooperare trebuie dezvoltata. Exercitiul militar desfasurat miercuri a avut ca scenariu anihilarea unei actiuni teroriste desfasurate in zona de granita comuna a Serbiei, Bulgariei si Romaniei. Potrivit scenariului simularii, atacul terorist a avut loc pe fondul cresterii instabilitatii economice si politice in zona si a raspandirii unor epidemii precum gripa aviara. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.