Premierul Tariceanu a anuntat, ieri, ca ii va trimite comisarului pentru Afaceri Economice si Monetare, Joaquin Almunia, o scrisoare in care ii va explica faptul ca Romania este obligata sa aloce sume bugetare importante pentru combaterea secetei, da
Premierul Tariceanu a anuntat, ieri, ca ii va trimite comisarului pentru Afaceri Economice si Monetare, Joaquin Almunia, o scrisoare in care ii va explica faptul ca Romania este obligata sa aloce sume bugetare importante pentru combaterea secetei, dar ca deficitul bugetar de 2,8% nu va fi depasit.
"Ii voi explica ca suntem intr-o situatie de exceptie care impune masuri exceptionale, o situatie de seceta cum nu este intalnita de peste 60 de ani in Romania, si acest lucru impune alocarea unor sume importante pentru agricultura fara a afecta celelalte programe de investitii. Nici un leu din ceea ce este majorarea cheltuielilor bugetare nu se duce pe salarii, ci pe investitii, de aceea consider ca este justificata mentinerea actualului deficit bugetar de 2,8 %. Am convingerea ca, pana la sfarsitul anului, deficitul bugetar va fi mai mic decat cel prognozat", a spus Tariceanu. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.