Astfel, punctul de pensie va fi majorat la 37.5% din salariul mediu brut pe economie incepand cu 1 ianuarie 2008 si la 45% incepand cu ianuarie 2009, potrivit unui amendament al PSD la proiectul privind sistemul public de pensii, adoptat ieri de parl
Astfel, punctul de pensie va fi majorat la 37.5% din salariul mediu brut pe economie incepand cu 1 ianuarie 2008 si la 45% incepand cu ianuarie 2009, potrivit unui amendament al PSD la proiectul privind sistemul public de pensii, adoptat ieri de parlamentarii din comisiile de munca. Pesedistii au facut un compromis, renuntand la varianta initiala a proiectului, care prevedea o majorare la minim 45% a punctului de pensie intr-o singura etapa, iar liberalii au votat pentru amendamentul PSD, alaturi de PD. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a subliniat ca resursele financiare nu permit o majorare a punctului de pensie la 37.5% din ianuarie 2008, si a propus deputatilor o varianta de atingere a acestui prag in doua etape: o prima majorare in ianuarie, iar urmatoarea in iulie, urmand ca procentul de 45% sa fie atins in 2009 sau chiar 2010. Propunerea lui Vladescu a fost insa respinsa prin votul deputatilor PSD. Multumiti de rezultatul dezbaterii din comisii, pesedistii au anuntat ca vor pastra motiunea de cenzura la adresa Guvernului liberal "in sertar" pana la votul final asupra proiectului, ce va fi dat astazi in Camera Deputatilor. De altfel, Mircea Geoana si-a amenintat parlamentarii care absenteaza astazi de la legea pensiilor cu excluderea din grupul parlamentar de la Camera Deputatilor. (R.I.P., R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.