Papa Benedict al XVI-lea s-a alaturat, ieri, celor care promoveaza cercetarile medicale asupra celulelor susa adulte, care au marele avantaj in opinia Vaticanului ca nu distrug embrionii umani. La sfarsitul audientei generale saptamanale, Papa a salu
Papa Benedict al XVI-lea s-a alaturat, ieri, celor care promoveaza cercetarile medicale asupra celulelor susa adulte, care au marele avantaj in opinia Vaticanului ca nu distrug embrionii umani. La sfarsitul audientei generale saptamanale, Papa a salutat cu caldura participantii la un congres international asupra terapiei celulare pe baza de celule susa adulte organizat la Universitatea La Sapienza din Roma. Suveranul pontif a declarat ca "pozitia Bisericii, bazata pe ratiune si stiinta, este clara: cercetarea stiintifica trebuie incurajata si promovata atat timp cat nu se face in detrimentul altor fiinte umane, a caror demnitate nu poate fi atinsa din primele momente ale existentei lor". Biserica catolica este de parere ca embrionul este o fiinta umana completa. Din acest motiv avortul si manipularile genetice, printre care se numara cercetarile asupra celulelor susa embrionare, sunt condamnate. Celulele susa sunt celule nediferentiate, provenite dintr-un embrion sau din tesuturi adulte, capabile sa se multiplice si sa se dezvolte in laborator. Celulele susa pot fi utilizate in tratarea unor boli grave, precum Parkinson, Alzheimer, fibroza chistica sau maladia Huntington, sau sa "repare" diverse organe din corp. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.